Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Bu iktidar ekonomide de darbe yapıyor

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Bu iktidar ekonomide de darbe yapıyor

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis Grup Toplantısında konuştu. “Elektrik, doğalgaz, akaryakıt, temel gıdalar, iğneden ipliğe bir insanın yaşamı için zorunlu olarak tüketmesi gereken her şeye yüzde 1000 ve daha yukarıda zamlar yapıldı. Temel gıdaların 250 gramdan sonrası lüks tüketim haline getirildi.” diyen Sancar, şunları söyledi:

“Bu iktidar sadece siyasal darbelerle ayakta kalmaya çalışmıyor, ekonomide de darbe yapıyor. Gece yarısı operasyonlarıyla Merkez Bankasının kaynaklarını çarçur etmekte, Hazineyi talan etmekte ve zamlarla halkı soymaya devam etmektedir.

12 Eylül rejimi kendisini Diyarbakır Zindanında var etti. Esas politikalarını cezaevlerinde pişirirler ve oradan bütün topluma yayarlar. O nedenle cezaevlerinde yaşanan hak gasplarını, zulmü mutlaka durdurmak zorundayız. Bunu da ancak hep birlikte yapabiliriz.

Bu düzen kumpas düzenidir. Her gün yeni kumpaslarla, hileler ve oyunlarla ayakta kalma çabası sürdürmektedir. Bunların en önemlisi de kayyım sistemidir. Kayyım sistemi bu ülkede sandıksız bir rejim ve halksız bir yönetim kurma hedefinin anahtarıdır.

Gaspçı Diyarbakır kayyımı, Diyarbakır halkını biz temsil ediyoruz diyor, utanmazlığın dik alası! Diyarbakır halkının kaynaklarını talan ediyorsunuz, kültürüne, kimliğine saldırıyorsunuz. Bu kayyımları bu iktidarla birlikte göndereceğiz, bunda kararlıyız.

Partimize yönelik kapatma davasına karşı hukuk ofisimizde savunma yazacağız ama asıl savunmayı meydanlarda yapacağız, halklarımızla birlikte yapacağız. HDP’yi halklarla birlikte hayatın her alanında savunacağız. Bundan kimsenin tereddütü, kuşkusu olmasın.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER