Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HDP 41 Belediye Başkan Adayını Açıkladı..

HDP´nin açıkladığı adaylar:

HDP 41 Belediye Başkan Adayını Açıkladı..

HDP MYK, yerel seçim ve güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. Sonrasında konuşan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, 41 belediye başkan adayını açıkladı.

Artık Suriye´de barışın inşa edilmesi dönemine bir an evvel girilmesini isteyen Oluç, şunları söyledi: ?Suriye´de demokratik bir rejimin inşa edilmesinin, masada karşılıklı diyalogla, çatışmış olan tüm tarafların ortak bir irade geliştirmelerinin, yeni bir demokratik anayasa yapmalarının zamanıdır. Böyle bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle yeniden Suriye´de çatışmalı ortamı açığa çıkaracak, savaşın büyümesine yol açacak her türlü adım zararlıdır ve asla kabul edilemez. Bu yanlış yaklaşımdan Türkiye´deki siyasi iktidarın, AKP-MHP ittifakının bir an önce uzaklaşması ve bu tehditten vazgeçmesi gerekmektedir.

Aksi halde Suriye´de barış için adım atmış olmayacaksınız, savaşın devam etmesi için adımlar atmış olacaksınız. Kürt halkı açısından baktığımızda, o halk Suriye´nin demokratik bir gücüdür. IŞİD´e karşı mücadele etmiş, kendi topraklarından IŞİD barbarlığını def etmiş önemli bir güçtür. Demokratik ve barışçıl bir Suriye´nin inşasında, Suriye´nin sınırları içinde, demokrasinin sınırlarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacak bir güçtür. Bu göz ardı edilemez.?

HDP´nin açıkladığı adaylar şunlar:

- Reklam -
 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER