Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hasta mahkûmun ailesini ekmeğinden de ettiler

Kumpaslar sonucunda cezaevine konulan ve ağır hasta olan Şeyhmus Alpsoy´un engelli oğlunun üç aylık maaşının kesilmesinin ardından şimdi de aileye verilen ekmek yardımı kesildi.

Hasta mahkûmun ailesini ekmeğinden de ettiler

31. 07. 2018 Salı

28 Şubat postmodern darbecileri ile FETÖ yargısının kumpasları sonucu mahkûm edilen ve kolon kanseriyle mücadele etmenin yanı sıra tek başına hücrede tutulan Şeyhmus Alpsoy ve ailesinin yaşadığı mağduriyetler bitmek bilmiyor.

Kısa süre önce hiçbir gerekçe gösterilmeden Alpsoy´un engelli olan oğlu Cüneyt Alpsoy´un üç aylık maaşı kesilmişti. Aileye şimdi de belediye tarafından günlük olarak verilen ekmek yardımı kesildi. 

Kısa bir süre önce hiçbir gerekçe gösterilmeden kesilen engelli maaşı için yetkili mercilere delikçe yazan Alpsoy´un eşi Suat Alpsoy, son olarak gittiği kaymakamlık binasında sosyal işlerde görevli S.İ. tarafından "Terörist ailesine maaş mı bağlayacağız?" denilerek, geri gönderildi.

Dilekçelerden sonra AK Parti Etimesgut Kadın Kollarıyla görüşen Alpsoy, yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Ankara Etimesgut Kaymakamlığı mütevelli heyeti olumsuz rapor verdi. Ben gidip raporun neden olumsuz sonuçlandığını, bunun gerekçesinin ne olduğunu sordum. Gerekçe göstermediler. Tekrar dilekçe yazmamı istediler. Ben de tekrar dilekçe yazdım, yine olumsuz cevap geldi. Rapor sonrasında AK Parti Etimesgut Kadın Kollarından tanıdığım bir yetkiliye konuyu anlattım. O da ´Böyle bir şey olması mümkün değil. Bırakın çocuğun maaşını kesmeyi, kocanız yardıma muhtaç olduğu için ona bile maaş bağlanması gerekiyor.´ dedi. Sonra ben yine kaymakamlığa gittim. S.İ. isimli yetkili bana, ´Eşiniz neden cezaevinde?´ diye sordu. 28 Şubat mağduru olduğunu söyledim. ´Kocanız Hizbullah´tan tutuklu, biz terörist ailesine maaş mı vereceğiz?´ diyerek, beni geri gönderdi. Ben de ´Madem öyle, rapora bu şekilde yazın.´ dedim. O da rapora ´Hane gelir düzeyi yardım yapılmaya uygun değildir.´ diye yazıp gönderdi. Bu şekilde davranması benim çok gururuma dokundu."

Ailenin ekmek yardımı da kesildi

Belediye tarafından kendilerine ekmek yardımı yapıldığını ve bugün itibarıyla artık yardımın da kesildiğini ifade eden Alpsoy, "Bizim çalışanımız olmadığı ve gelir altında olduğumuz için şimdiye kadar belediye bize ekmek yardımı yapıyordu. Bugün kızım ekmek almaya gittiğinde ´Sizin ekmek yardımınız kesildi. Bir daha gelmeyin.´ denilmiş. Bütün dünya malı onların olsun. Ben artık hiçbir şey istemiyorum." dedi.

Kaynak: milligazete.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER