Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hariri ´Lübnan´a döneceğim´ açıklamasını yineledi

Lübnan başbakanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Saad Hariri, ülkesine döneceği yönündeki açıklamasını yineledi.

Hariri ´Lübnan´a döneceğim´ açıklamasını yineledi

Lübnan başbakanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Saad Hariri, ülkesine döneceği yönündeki açıklamasını yineledi.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un daveti üzerine başkent Paris´te bulunan Hariri, Elysee Saray´ında Macron ile görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Hariri, gelecek günlerde Lübnan´ın başkenti Beyrut´ta olacağını belirterek, "Bağımsızlık Günü kutlamaları için orada (Beyrut) olacağım ve (Lübnan Cumhurbaşkanı) Mişel Avn ile görüştükten sonra konuyla ilgili tüm açıklamaları yapacağım." dedi.

Fransa ve Macron´a teşekkür eden Hariri, Macron´un dostluğunu unutamayacağını ifade etti.

Lübnan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Hariri, eşiyle Fransa´nın başkenti Paris´e ulaşmasının ardından Avn´ı telefonla arayarak "22 Kasım´daki Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılmak için Salı günü ülkeye döneceğini" söylemişti.

Macron, Elysee Sarayı´nda Hariri ile basına kapalı görüşme yapmıştı.

/resimler/2017-11/19/1045036302072.jpg

Resmi ziyaret için gittiği Suudi Arabistan´da Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Hariri´nin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un teklifini kabul ettiğini ve yakında Fransa´ya geleceğini bildirmişti.

Hariri, 4 Kasım´da Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´da görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER