Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hariri istifa etti, Ortadoğu diken üstünde

Lübnan Başbakanı Hariri istifa etti

Lübnan Başbakanı Hariri´nin istifası üç ülke arasında kriz çıkardı. İsrail gelişmenin İran´a karşı önlem alanması yönünde bir mesaj olduğunu açıkladı. Tahran ise Suudi Arabistan yönetimini suçladı. Riyad ise suçlamaya tepki gösterdi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu´nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Lübnan Başbakanı Saad Hariri´nin istifası ve dikkati çektiği noktalar, uluslararası camiaya Suriye´yi ikinci bir Lübnan´a çevirmeye çalışan İran´ın saldırılarına karşı gerekli önlemleri alması için bir çağrı niteliğindedir" denildi. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman da sosyal medya hesabından "İran, dünya için bir tehdit. Hariri bugün istifasıyla bunu ispat etti" açıklamasında bulundu.

Suçlamalara İran´dan da cevap gecikmedi. İran Dışişleri Bakanı Müsteşarı Hüseyin Şeyhulislam, istifanın arkasında ABD Başkanı Donald Trump ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın bulunduğunu, Lübnan ve bölgedeki tansiyonu yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi. İran´ın Mehr haber ajansının açıklamalarını aktardığı Şeyhulislam, "İstifa, Hizbullah´la yüzleşmek için alınmış açık bir Suudi Arabistan kararıdır. Lübnan halkının onuruna saygı duyuyorsa ve onu korumak istiyorsa Hariri´nin istifasını Lübnan´dan yapmasını temenni ediyoruz, başka bir ülkeden değil" diye konuştu. 

Suudi Arabistan Körfez-Arap İşleri Devlet Bakanı Samir Sebhan ise Hariri´yi, istifasını sunması konusunda teşvik etmediğini açıkladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER