Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hamas´tan Mescid-i Aksa´da Nöbet Tutma Çağrısı?

Kudüslü gençler Yahudi yerleşimcilerin baskın planlarına karşı yarın Mescid-i Aksa´nın avlusunda ve Er-Rahme Kapısı Namazgahı´nda nöbet tutma çağrısında bulundu.

Hamas´tan Mescid-i Aksa´da Nöbet Tutma Çağrısı?

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka´da işgal güçleriyle kapsamlı ve doğrudan çatışmanın gün be gün yaklaştığını ifade etti.

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden Hüsam Bedran, sosyal paylaşım sitesi Twitter´da yaptığı açıklamada, ?El-Halil´de bir şehit, Selfit´te bir başka şehit. Mescid-i Aksa´da çatışmalar sürüyor. Cezaevleri kaynamaya devam ediyor? dedi.

Siyasi ufkun belirsiz olduğuna ve ekonomik durumun kötüye gittiğine dikkat çeken Bedran, bütün bunların direnişe eğilimi artırdığını söyledi.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa´nın kapılarını kapatmasına, cemaati ve görevlileri şiddet kullanarak dışarıya çıkarmasına işaret eden Bedran, Mescid-i Aksa´nın daima kıvılcım olduğunu belirtti.

İşgal güçleri dün Batı Yaka´da yaşanan çatışmalarda Filistinli iki genci şehit etti.

İşgal güçleri dün El-Halil kentinde 27 yaşındaki Yasir Fevzi Eş-Şuveyki´yi askeri kontrol noktasında bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla ve Selfit kentinde de 23 yaşındaki Muhammed Şahin´i çatışmalar sırasında yargısız infazla şehit etti.

Kudüslü gençler Yahudi yerleşimcilerin baskın planlarına karşı yarın Mescid-i Aksa´nın avlusunda ve Er-Rahme Kapısı Namazgahı´nda nöbet tutma çağrısında bulundu.

Mescid-i Aksa´yı Savunma Komiteleri, Kudüslü heyetler ve kurumlar da önünüzdeki Cuma günü için seferberlik çağrısı yaptı.

Mescid-i Aksa´yı Savunma Komiteleri, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa´da ve Er-Rahme Kapısı´nda yeni emrivakiler yapma planlarını boşa çıkarmak için güçlü ve kalabalık bir şekilde nöbet tutmak gerektiğine dikkat çekti.

Mescid-i Aksa´yı Savunma Komiteleri ayrıca, işgal güçlerinin cemaate saldırmasının ve Mescid-i Aksa´da nöbet tutanları gözaltına alıp uzaklaştırma cezalarına çarptırmasının Mescid-i Aksa´ya kalabalık bir şekilde giderek nöbet tutma konusundaki kararlılıklarını artırdığını ifade etti.

İşgal güçleri dün Mescid-i Aksa görevlilerini ve cemaati şiddet kullanarak ve darp ederek dışarı çıkardıktan sonra Mescid-i Aksa´nın kapılarını kapattı.

Bu sabah (13 Mart Çarşamba) Kudüs kentinde birçok bölgeye baskın düzenleyen işgal güçleri 19 Filistinliyi gözaltına aldı.

 Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER