Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri: İsrail´e ciddi bir ders verdik

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "İsrail´e ciddi bir ders verdik. Bu İsrail´e bir mesajdır. Direniş gruplarının tutumu, İsrail´in davranışına göre belirlenecek." dedi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri: İsrail´e ciddi bir ders verdik

 Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Gazze´deki Filistin direnişinin İsrail´e ciddi bir ders verdiğini söyledi.

  • Gazze´de ateşkes sağlandı
  • İsrail´den Gazze´ye hava saldırısı
  • İsrail jetleri El Aksa televizyonunu vurdu 
  • ´Gazze´deki gerilim bir an önce engellenmeli´
  • ´Gazze´ye yönelik saldırılar durdurulsun´
  • İsrail´in güneyinde korku ve panik hakim 
  • BM´den İsrail ve Filistin´e Gazze´de itidal çağrısı

Cezayir´deki İslami eğilimli en büyük parti Barış Toplumu Hareketi, Gazze ile dayanışma gösterisi düzenledi.

Temaslarda bulunmak üzere Cezayir´e gelen Ebu Zuhri, gösteride yaptığı konuşmada, İsrail´in Filistinli grupların gösterdiği direniş karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade etti.

Ebu Zuhri, "İsrail´e ciddi bir ders verdik. Bu İsrail´e bir mesajdır. Direniş gruplarının tutumu, İsrail´in davranışına göre belirlenecek." diye konuştu.

Filistinli direniş grupları, bölgede artan gerilimin ardından bu akşam Mısır´ın ara buluculuğunda Gazze´de ateşkesin sağlandığını duyurmuştu.

İsrail´in dün akşamdan itibaren Gazze´ye düzenlediği saldırılarda 7 Filistinli şehit olmuş, 25 Filistinli yaralanmıştı. Gazze´deki Filistinli grupların attığı roketler nedeniyle de İsrail tarafında 1 kişi ölmüş, 50´den fazla kişi yaralanmıştı.

İsrail askerlerinin Gazze´ye sızması gerginliğin fitilini ateşledi

Abluka altındaki Gazze Şeridi´nde gerginliğin fitilini ateşleyen olay pazar günü İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetlerden bir grup askerin sivil bir araçla Gazze´ye sızması oldu.

Gazze´nin 3 kilometre kadar içlerine giren İsrail askerlerinin Hamas´a bağlı birlikler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada 7 Filistinli şehit oldu ve 1 İsrail askeri öldürüldü.

Ertesi gün Hamas ve İslami Cihad´ın da aralarında bulunduğu Filistinli direniş grupları tarafından düzenlenen roket saldırısında 1 İsrail askeri ağır yaralandı. Filistinli gruplar, İsrail tarafında bir otobüsün hedef alındığı bu saldırıyı, pazar günü şehit olan üyelerinin intikamına almak için düzenlediklerini açıkladı.

Bu olayın ardından İsrail, Gazze´ye hava saldırısı başlatırken Filistinli gruplar da saldırıya roket atarak karşılık verdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER