Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HAMAS LİDERİ İSMAİL HENİYYE: ÜMMETE SÖZ VERİYORUZ

Hamas lideri İsmail Heniyye, ?Yerimizde kalacağımıza, taviz vermeyeceğimize, ihanet etmeyeceğimize dair ümmete söz veriyoruz. Ümmet bizde direnişten başka bir şey görmeyecektir? dedi.

HAMAS LİDERİ İSMAİL HENİYYE: ÜMMETE SÖZ VERİYORUZ

İslamî Direniş Hareketi Hamas lideri İsmail Heniyye, Hamas´ın Filistin davası için 5 eksende strateji belirlediğini belirterek, siyasi bedeller ödemeden Gazze kuşatmasının kaldırılmasına karşılık işgalciyle ateşkesi sağlamak için bazı çevrelerin çaba harcadığını söyledi.

Bugün sabah İstanbul´da ?Öncü Ümmet, Kudüs İçin Dönüyor? sloganıyla düzenlediği ve 900 şahsiyetin iştirak ettiği konferansa sesli bağlantıyla katılan Hamas lideri Heniyye, ?siyasi bedeller ödemeden kuşatmanın kaldırılmasına karşılık ateşkese kadar bizi götürecek uzlaşma çabası içindeyiz. Mısır, Katar, Birleşmiş Milletler gibi bazı çevreler kuşatmanın kalkmasına karşılık İsrail ile ateşkese varılması için çabalarını sürdürüyorlar. Ama bunlar için asla siyasi bedel ödenmeyecek. Yüzyılın Anlaşması´nın bir parçası olmayacak ve Batı Yaka ile Gazze´nin birleşmesi hesabına olmayacak? dedi.

 

Heniyye konuşmasında Hamas´ın Filistin davası için beş eksende hareket ettiğini belirterek ?birinci eksenin Filistin halkının bütün haklarıyla Filistin davasının ilkelerine bağlılık, ikincisi bütün şekil ve yöntemleriyle direniş projesi, üçüncüsü uzlaşı ve ulusal birlik için çalışma, dördüncüsü içerde ve dışarıdaki Filistinlilerin bütünleşmesi için çalışma ve beşincisi de bizimle ümmet arasındaki ittifaktır? ifadesini kullandı.

Heniyye konuşmasında bu stratejilerin kapsamlı bir direniş projesini esas aldığını belirterek, Filistin halkının bulunduğu her yerde bütünleşmesi gerektiğini ifade etti.

Direnişçilerle Kudüslülerin ortaya koyduğu direnişi desteklemek için ümmetin ayağa kalkması gerektiğini hatırlatan Heniyye, Kudüs´ün ümmetin ilk gündemi ve öncekilikli meselesi olmasını umut ettiklerini kaydetti.

Direnişe devam ettiklerini ve asla taviz vermeyeceklerini belirten Heniyye, ?Yerimizde kalacağımıza, taviz vermeyeceğimize, ihanet etmeyeceğimize dair ümmete söz veriyoruz. Ümmet bizde direnişten başka bir şey görmeyecektir? hatırlatmasını yaptı.

 

Heniyye konuşmasında ümmetin kendi sorunlarıyla meşgul olmasına rağmen her zaman Filistin, Kudüs ve Aksa etrafında birleştiğine dikkat çekti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER