Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hamas lideri Heniyye´den "Mescid-i Aksa´da toplanma" çağrısı

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Batı Şeria´daki Filistinlilere cuma günü Mescid-i Aksa´da toplanmaları çağrısı yaptı.

Hamas lideri Heniyye´den

Heniyye, yaptığı yazılı açıklamada, Batı Şeria´daki Filistinlileri cuma günü Mescid-i Aksa´da toplanma ve orada nöbet tutarak İsrail´in attığı adımları başarısız kılmaya davet etti.

Heniyye, "Bedeli ne olursa olsun Aksa´ya kurulan komplolar işe yaramayacak." ifadesini kullandı.

Filistinli direnişçileri Mescid-i Aksa´yı korumaya davet eden Heniyye, Arap dünyasından da İsrail ile normalleşme çabaları ve yöneticileriyle bir araya gelmeyi bırakarak, Filistin davasının önemi ve İsrail´in gerçek düşman olduğunun farkına varmasını istedi.

İsrail polisi eşliğindeki onlarca fanatik Yahudi bugün işgal altındaki Doğu Kudüs´te bulunan Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemişti.

Fanatik Yahudiler, İsrail polisinin korumasında, sabah ve öğleden sonra Mescid-i Aksa´nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı´ndan Harem-i Şerif´e girmişti.

GERİLİM ARTARAK DEVAM EDİYOR

İsrail polisi dün akşam Mescid-i Aksa´nın Rahmet Kapısı´nda nöbet tutan Filistinli cemaate saldırmış, çıkan olaylarda çok sayıda kişi yaralanmış, bazıları da gözaltına alınmıştı.

Mescid-i Aksa´nın 2003´ten bu yana giriş çıkışlara kapalı tutulan doğu surlarındaki Rahmet Kapısı´na inen merdivenlerin başındaki kapı İsrail polisince pazar günü zincirlenmişti.

Bunun üzerine pazartesi günü Mescid-i Aksa´da toplanan bir grup Filistinli genç, söz konusu kapıyı kırmış, İsrail polisi de gençlerden bazılarını gözaltına alırken Harem-i Şerif´in kapılarını bir süreliğine kapatmıştı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs´te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu´s Sahra Camisi´nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında sözde "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa´da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER