Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HALKBANK´TA UCUZA DOLAR SATILDI!

Dün akşam saatlerinde Halkbank´tan ucuza dolar ve euro satıldı. Bankada doların fiyatı 4 TL´nin altında, Euro´nun fiyatı ise 4.5 TL´nin altında gösteriyordu. Halkbank durumun sistemsel bir arızadan kaynaklandığını söyledi. Saat 23:30 sularında kurlar norm

HALKBANK´TA UCUZA DOLAR SATILDI!

Kur dalgalanmalarına Halkbank sitesinden döviz kurlarını takip edenler şaşkınlığa uğradı. Sitede dolar 4 TL´nin altını, euro ise 4.5 TL´nin altını gösterdi. 23.32 itibari ile dolar kuru serbest piyasaya yakın seviyesine döndü.

Ucuza satıldığı saatlerde Halkbank´taki döviz kurları

Halkbank´ın internet sitesine akşam saatlerinde erişim sağlanamazken, müşteri hizmetleri numaralarından da görüşme sağlanamadı. İlerleyen saatlerde internet sitesi normale dönen bankanın döviz kuru bilgileri de güncellendi. Banka yaşanan gelişmelerle ilgili ilerleyen saatlerde bir açıklama yaptı.

Halkbank´ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kamuoyuna duyuru Bankamızın internet sitesinde, gerek bilgilendirme amaçlı gerekse alım-satıma esas olarak yayınlanan döviz kurlarının sisteme aktarılmasında kullanılan dış kaynaklı 3. parti bir yazılımda meydana gelen sistemsel ve operasyonel bir hata nedeniyle, 31 Ağustos 2018 günü akşamı piyasa kapanışı sonrasında, kısa bir süre için, bankamız döviz kurları olması gerekenden farklı olarak yayınlanmış ve internet şumesi üzerinden hatalı kur seviyelerinden kısıtlı sayıda işlem yapılabilmiştir. Söz konusu işlemlere derhal müdahale edilerek, müşterilerimizin ve bankamızın zararına hiçbir şekilde sebebiyet verilmemiştir. Konuyla ilgili gerekli tedbirler alınmış olup, kontrol süreçleri sonrasında sistemimimiz normal işleyişinde döviz alım-satım işlemlerine tekrar açılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."


Bankanın döviz kuru bilgileri sabah saatlerinde normale döndü.



Anahtar Kelimeler: HALKBANK UCUZA DOLAR SATILDI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER