Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Haksöz Dergisi 333. Sayı Okurlarıyla Buluştu

Haksöz Dergisi 2018 Aralık tarihli 333. sayısı okuyucularıyla buluştu. Dergi yazarlarından Rıdvan Kaya; Kemalist ideolojisinin ayrıntılarını konu ediniyor.

Haksöz Dergisi 333. Sayı Okurlarıyla Buluştu

?Kur´an´ın aydınlığına doğru? manşetiyle aylık yayınına devam eden Haksöz dergisi, 333. Sayısını yayınladı. Aralık 2018 tarihli dergide "Müslümanların Yitik Hikmeti: Şura/İstişare" başlıklı dosyaya yer veriliyor.

Gündem´de aşırı politizasyonun yol açtığı risklere dikkat çekilerek güncel siyasetin ilkelerimizi belirlemeye başlamasının sakıncalarına işaret ediliyor. Devlete yüklenen anlam, Kemalist refleksler, adalet duygusu ve ahlaki ölçülerde aşınma gibi hususların değerlendirildiği Haksöz imzalı yazıda, ilkeli ve basiretli pozisyon alma zorunluluğuna ve siyasal tavrı ilkelerin belirlemesi gerektiğine vurguda bulunuluyor.

Musa Üzer, Gündem yazısına paralel olarak Müslümanların iktidarla her anlamdaki ilişkilerini, gücün/iktidarın dönüştürücülüğünü ve İslami değerlerde yaşanan aşınmaları ele alıyor.

Rıdvan Kaya, muhafazakâr camiada ve iktidar çevrelerinde Mustafa Kemal ve Kemalizm ile ilgili ortaya çıkan tutarsızlık, tahrifat ve yozlaşmayı konu edindiği yazısında Kemalist resmî ideolojinin ne anlama geldiğine dair hatırlatmalarda bulunuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz