Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hakan Atilla´ya 32 ay hapis cezası

Serdar Turgut- 17.05.2018

Hakan Atilla´ya 32 ay hapis cezası

ABD´nin İran´a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahtekârlığı ve ilintili suçlardan New York´ta tutuklu yargılanan eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, 32 ay hapis cezasına çarptırıldı. Atilla´nın tutuklu geçirdiği 14 ayın da bu cezadan düşüleceği belirtildi 

İRAN asıllı işadamı Reza Zarrab´ın sanıkken itirafçı olup şahitlik yaptığı Mehmet Hakan Atilla davasında, dün karar açıklandı. Yargıç Richard Berman, ABD´nin İran´a uyguladığı yaptırımları delme ve bankacılık sahtekârlığı suçlarından yargılanan Atilla´ya en az cezayı verdi. Atilla´nın 32 ay süreyle, düşük düzeyli güvenlikli bir cezaevinde tutulması kararlaştırıldı. Bu cezaevinin, Atilla´nın ailesinin ve konsolosluk yetkililerinin kolay ulaşması için New York yakınında, Connecticut´ta olacağı belirtildi. Atilla´nın 14 aylık tutukluluk süresinin de cezadan düşülmesi kararlaştırıldı. Temyizde aksine bir karar çıkmazsa, Atilla gelecek yılın sonuna doğru serbest kalacak.

SALONDA YAŞANANLAR

- Ceza kılavuzuna tamamen bağlı kalınsaydı müebbet hapis bile mümkündü. Ancak savcılık 15.5 yıl istedi.

- Yargıç, ?istisnai ve merhametli bir karar vereceğini? söyledi. Eski davalardan örnekler verdi. Atilla´ya Türkiye´den gönderilen 100´ü aşkın mektubu gösterdi. Seçtiği bölümlerin İngilizce çevirisini de okudu. Berman, Atilla´nın ne kadar iyi bir insan olduğunu, iyi aile yapısını anlatan bu mektupları okurken; Hakan Atilla ile eşi Burçin Atilla´nın gözleri yaşardı.

- Atilla, hâkime yazdığı notta ramazanın ilk günü olduğunu hatırlatarak bugünün hoşgörünün, affedici ve adil olmanın günü olduğunu söyledi ve kendisi için de bu tür yaklaşım talep etti. Yargıç Berman, Atilla´nın ?yaptırımları delme çarkının başındaki kişi olduğu? suçlamalarına da sıcak bakmadığını ifade ederek kararını açıkladı.

- Atilla´nın yaptırımları delmek için kurulan düzenden yararlanmadığını ve ?başmimar? olmadığını kaydeden Berman, başsavcılığın istediği 50 bin-500 bin dolar arasında para cezasını da ?Atilla ödeyemez? diye vermedi.

 



Anahtar Kelimeler: Hakan Atilla hapis cezası

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER