Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hafter´in savcısından UMH Başkanı Serrac´ı tutuklama kararı

Libya devletine karşı savaşı kolaylaştırma, siyasi ve askeri hezimet ruhu yayma ve askeri tesislere zarar verme suçları işlemek suçlamalarıyla Libya UMH Başkanı Serrac´ı tutuklama kararı çıkarıldı

Hafter´in savcısından UMH Başkanı Serrac´ı tutuklama kararı

Libya´da General Halife Hafter´e bağlı askeri savcı, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es Serrac hakkında tutuklama kararı çıkardı. 

Hazırlanan tutuklama kararında Serrac´ın yanı sıra, Başkanlık Konseyi üyelerinden Ahmed Hamza ve Muhammed Ammari´nin de isimleri yer aldı. 

Haklarında tutuklama kararı çıkartılan isimler arasında Eski Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Abdurrahman es-Suveyhli, Eski UMH Savunma Bakanı Mehdi el-Bergusi, Eski Genelkurmay Başkanı Yusuf el-Menkuş, Tümgeneral Üsame el-Cuveyli ve Batı Askeri Bölgesi Komutanı ve UMH güçleri Sözcüsü Muhammed Kanun da bulunuyor. 

Hafter´in Askeri Savcısı Tümgeneral Ferec es-Susağ, adı geçen isimlerin tutuklanma gerekçelerini, "Libya devletine karşı savaşı kolaylaştırma, siyasi ve askeri hezimet ruhu yayma ve askeri tesislere zarar verme suçları işlemek" olarak sıraladı. 

UMH´ye bağlı askeri savcı da geçen salı günü, Trablus´a saldırı düzenleyenlerin tutuklanması talimatı vermişti. 

- Hafter çatışmaların fitilini ateşledi

Libya´nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus´u ele geçirmek için 4 Nisan´da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de karşı operasyon başlatmıştı.

Hafter güçleri Sabrata, Surman, Gıryan ve el-Asabia bölgelerine girdikten sonra, Trablus´un batısındaki Zaviye ile Canzur kentleri arasındaki 27. güvenlik noktasına ulaşmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Hafter´in Trablus´u ele geçirmek için saldırı başlatmasının ardından Libya´daki çatışmalarda bir haftada 58 kişinin öldüğünü, 275 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER