Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Hafter´in mızrağı´ Trablus ´ta kırıldı

Amerikan uşağı General Halife Hafter´in üç hafta önce başlattığı, başkent Trablus´un merkezini hedef alan ilerleyişi Ayn Zara bölgesinde kırıldı.

´Hafter´in mızrağı´ Trablus ´ta kırıldı

Libya´da General Halife Hafter´in üç hafta önce başlattığı askeri hamlede başkent Trablus´un merkezini hedef alan mızrak ucu, Ulusal Mutabakat Hükümeti´ne (UMH) bağlı birliklerin mukavemetiyle Ayn Zara bölgesinde kırıldı.

Halife Hafter´in başkenti ele geçirmek için başlattığı saldırı ve UMH birliklerinin de "Burkan el-Gadab" operasyonuyla karşılık vermesiyle patlak veren çatışmalar, uluslararası kınamaların gölgesinde 4 Nisan´dan bu yana devam ediyor.

Libya´da General Halife Hafter´in başkent Trablus´a yönelik saldırısı üç haftayı geride bırakırken UMH´ye bağlı birlikler, saldırıları başkentin merkezinden birkaç kilometre uzaklaştırmayı başardı.

Trablus çevresindeki çatışmalar devam ederken sahada salı gününden bu yana kayda değer bir gelişme yaşanmadı.

UMH´nin Vadi er-Rabi ile Es-Suvani eksenindeki hakimiyeti
Libya´daki özel televizyon kanalı "Libya el-Ahrar", başkentin güney banliyölerinden, merkezden sadece 11 kilometre uzaklıktaki Ayn Zara bölgesinin UMH birlikleri tarafından ele geçirildiğini duyurdu.

Bu gelişme, UMH´nin Ayn Zara ile Trablus´un güneydoğusundaki Vadi er-Rabi´deki birliklerinin bir araya geldiği ve Vadi er-Rabi´de Hafter´e ait iki noktanın abluka altına alındığına ilişkin haberleri de doğrular nitelikteydi.

Askeri açıdan bakıldığında ise Vadi er-Rabi´nin doğusundan Es-Suvani bölgesine kadar uzanan; Ayn Zara ve Trablus´taki en büyük kışla olan Hıllet el-Furcan´daki Yermuk Kampı´ndan geçen bir eksende güvenliğin sağlandığı anlamına geliyor.

Hafter güçlerinin, Trablus´ta nüfusun yoğun olduğu bölgelere baskın düzenleme riskinin azalması, UMH birliklerine, saldırıları püskürtmek için güven ortamı oluşturdu. Böylece UMH birlikleri, Trablus´un 20 kilometre güneyindeki Hıllet el-Furcan ile 25 kilometre güneyindeki Uluslararası Trablus Havalimanı´nda (eski havalimanı) kalan Hafter güçlerini çekilmeye zorladı.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER