Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hafter´e bağlı silahlı grup UMH´ye teslim oldu

Sudan, Erdoğan ve Batı UMH: "Trablus´un güneyinde yer alan Asvani bölgesinde Hafter´e bağlı 25 kişiden oluşan silahlı birlik, 10 askeri araç ve teçhizatlarıyla güçlerimize teslim oldu.?

Hafter´e bağlı silahlı grup UMH´ye teslim oldu

Libya´da General Halife Hafter´e bağlı 25 kişiden oluşan silahlı grup, araçlarıyla Ulusal Mutabakat Hükümeti´ne (UMH) bağlı güçlere teslim oldu.

UMH´nin yürüttüğü "Burkan el-Gadab" (Öfke Volkanı) operasyonuna ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Trablus´un güneyinde yer alan Asvani bölgesinde Hafter´e bağlı 25 kişiden oluşan silahlı birlik, 10 askeri araç ve teçhizatlarıyla güçlerimize teslim oldu." ifadelerine yer verildi.

Hafter güçlerinden konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Libya´nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, başkent Trablus´u ele geçirmek için 4 Nisan´da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de "Burkan el-Gadab" operasyonunu başlatmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Libya´da 10 gündür devam eden çatışmalarda ölü sayısının 121, yaralıların da 561´e yükseldiğini açıklamıştı.

Meşruiyet krizinin 2011 yılından bu yana sürdüğü Libya´da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri ile Hafter´e bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER