Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?Haçlı Terör´ katliam yaptı

Haçlı terörü yüzünü bu kez Yeni Zelanda´da gösterdi. Irkçı ve İslam düşmanı paylaşımlar yapan haçlı terörist Brenton Tarrant tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu Al Noor Camisi ve Linwood´daki cami içerisinde Cuma namazı kılan 50 kişi hayatını kaybe

?Haçlı Terör´ katliam yaptı

Yeni Zelanda´nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında silahlı terör saldırısı düzenlendi. Kentin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine haçlı terörist Brenton Tarrant tarafından açılan ateş sonucunda 50 kişi hayatını kaybetti. Saldırı esnasında camilerden birinde cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi. Haçlı terörist 70 sayfalık bir manifesto yayımladığı ve burada Türkleri de hedef aldığı ve saldırı sırasında sosyal medya hesabından canlı yayın açtığı görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı.

Haçlı saldırgandan küstah tehdit

Katliamı bilgisayar oyunlarına benzer şekilde gerçekleştiren ve saldırı sırasında silahın şarjörünü birçok kez değiştirdiği görülen Haçlı saldırgan Brenton Tarrant´ın kendi YouTube sayfasında bir manifesto yayınlandığı ortaya çıktı. Tarrant, "Türklere" başlığının yer aldığı bölümde şu ifadelere yer verilmiş: "Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz´ın Doğu yakasında. Ama Boğaz´ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa´ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis´e gelir, tüm Cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak."

Silahta tarihi nefret notları

Yeni Zelanda´da gerçekleşen kanlı katliamın sorumlusunun saldırıyı haçlı zihniyetiyle gerçekleştiği de paylaşımlarından ortaya çıktı. Kullandığı silahın üzerinde TurkoFagos: Türk Yiyici ve Viyana 1683 notu dikkat çekti. Ayrıca Osmanlı´nın mağlup olduğu 2. Viyana seferi 1683 tarihi ve ( Deus Vult ) Haçlı seferlerinin mottosu olan "Tanrı bunu istedi" yazısı ve şarjörlerden birinin üzerinde Kiril alfabesiyle 1389 yılında Murad Hüdavendigar´ı sırtından bıçaklayan Sırp Miloş Obiliç´in adı da katilin Türk ve İslam düşmanlığını gözler önüne serdi.

Batı yine umursamayacaktır

Yeni Zelanda´da bariz şekilde demokrasi ve çoğulculukla baş edemeyen beyaz adamların işlediği İslam karşıtı, Müslüman düşmanı ırkçı bir terör saldırısının yaşandığını ifade eden Osnabrück Üniversitesi İslam Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Bülent Uçar, ?Batı toplumlarının ve medyanın bu sorunla ciddi olarak yüzleşmesi gerekir ama geçmiş tecrübelerime dayanarak ben onlardan böyle bir şey beklemiyorum. ? dedi.

Bu saldırı ırkçı söylemlerin delili

Haçlı teröristin manifestosunda yer alan Türkler ve Türkiye karşıtı söylemlere de değinen Uçar, ?Tarihi olaylara bu denli atıfta bulunulması aşırı sağ ve ırkçı söylemlerin ne denli İslam düşmanlığı ve hususi olarak da Türk karşıtlığı ile iç içe geçtiğinin delili bu manifestodur.? diye konuştu.

Saldırgan çok profesyonel

Gerek silah seçimi gerekse silahı kullanma tarzıyla katilin ciddi anlamda pratiğe sahip olduğunu belirten Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, ?Bu tür katliamlarda bu denli büyük bir soğukkanlılık ve hareketli ateş etme kabiliyeti, omuzdan ateş etmede ortaya koyduğu isabet, bilgisayar oyunlarından değil, ciddi anlamda saha tecrübesinden kaynaklanır. Canlı cansız hedefleri ayırt etmedeki seçiciliği ancak profesyoneller bilir. Kalçadan ateş ederek hedefi herkes etkisiz hale getiremez.? dedi.

Arkasından istihbarat servisleri çıkar

Tek başına bir kişinin kendini ne kadar motive ederse etsin böyle bir eylemi gerçekleştiremeyeceğinin altını çizen Ağar, ?Bu adamın zihni, mensubu olduğu öğretiyle o öğretinin ruhbanları tarafından formatlanmış. Bir Hristiyan tarikatı yaklaşımı görüyorum. Bu işte bir ruhban yapı var. Arkasından da genelde istihbarat servisleri çıkar.? şeklinde konuştu.

Kendisini Haçlı savaşçısı olarak görüyor

Saldırganın kendisini haçlı savaşçısı olarak gördüğünü vurgulayan Abdullah Ağar sözlerini şöyle noktaladı: ?Saldırganın silahında ve manifestosunda Haçlı savaşlarına, Endülüs Emevilerinin topraklarının ele geçirilmesi ve Osmanlı´ya karşı mücadelelere ait zamanlar, mekânlar ve sembol isimlere rastlıyoruz.  Ayrıca yakın zamanda ırkçı, faşist, Neonazi Hristiyan radikalizmiyle katliam gerçekleştiren sembol isimler de yer alıyor. Böyle marjinal ve fiziki saldırıların üretmiş olduğu etki de global oluyor. Bu tür olaylar din savaşlarına sebebiyet verir.?

Ekşisözlük´te Haçlı zihniyeti

Yeni Zelanda´daki hain saldırı Türkiye ve dünyadan büyük tepki alırken, Ekşi Sözlük´te ´mukemmeligindayanilmazhafifligi´ kullanıcı adını kullanan bir kişi, saldırıyla ilgili açılan konu başlığına saldırı anının videosunu kastedip "Videoyu izlerken keşke Türkiye´ye gelip bu cuma günü camileri temizleseydi diye iç geçirdim." yorumunu yaptı.



Anahtar Kelimeler: Haçlı Terör katliam yaptı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER