Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hacı adayları yarın Arafat´a çıkacak

Kutsal topraklarda buluşan yüz binlerce hacı adayı, yarın Arafat´a çıkmaya hazırlanıyor.

Hacı adayları yarın Arafat´a çıkacak

18. 08. 2018 Cumartesi 

Farklı ülkelerden Mekke´ye gelen yüz binlerce hacı adayı, bir taraftan yarın Arafat´a çıkmaya hazırlanırken diğer taraftan huşu içinde ibadetlerini yapmayı sürdürüyor.

Mescid-i Haram´a ulaşımda kullanılan servis otobüsü hizmetinin durdurulmasına rağmen hacı adayları, gece gündüz demeden yaya olarak Kabe´ye gidip, tavaf ve Safa ve Merve tepeleri arasında say yapıyor.

Farklı renk ve dillerde yüz binlerce Müslüman´ı buluşturan Mescid-i Haram´da, hacı adaylarından bazıları metaf denilen tavaf alanının kenarında Kur´an-ı Kerim okuyor, bazıları gerek kendi dillerinde gerek Arapça dualarla Kabe´yi tavaf ediyor.

Tavafa katılan yaşlı ve hastalar için de farklı bir hizmet uygulanıyor.

Çoğunluğu Pakistanlı ve Bangladeşlilerden oluşan ekipler, belirli bir ücret karşılığında talep edenleri Mescid-i Haram´ın diğer katlarında tekerlekli sandalye ile taşıyarak Kabe´yi tavaf etmelerini sağlıyor.

Tekerlekli sandalyelerin peş peşe sıralandığı koridorlarda yürüyerek tavaf ve say yapmakta zorlananlar bu hizmet sayesinde ibadetlerini eksiksiz yapabiliyor.

Pazar akşamı Arafat´a çıkmak için hazırlık yapan hacı adayları, vakit namazlarını da Kabe´de eda etmenin heyecanını yaşıyor.

Müslümanların kıblesi Kabe-i Muazzama´nın çevresinde saf tutan yüz binlerce kişinin cemaat olarak namaz kılması adeta manevi bir atmosfer oluşturuyor.

Hac öncesi son umrelerini yapmak için Mescid-i Haram´a ihramlarıyla gelenler ise tavafın ardından Safa ve Merve tepeleri arasındaki bazı alanlarda yürüyerek bazı alanlarda ise koşar adım ilerleyerek say yapıyor.

Pazar günü Arafat´a çıkacak olan hacı adayları, geceyi Arafat´ta geçirdikten sonra arife günü Müzdelife´ye oradan da Mina´ya geçecek. Hac ibadeti, şeytan taşlamanın ardından yapılacak veda tavafı ile sona erecek.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER