Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hablemitoğlu Davası: Eşi ile tetikçi olduğu iddia edilen Mumcuoğlu yüzleştirildi

Necip Hablemitoğlu Davası'nda hakim karşısına çıkan tetikçi olduğu iddia edilen eski Yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Şengül Hablemitoğlu ile yüzleştirildi. Mumcuoğlu, hakkındaki iddiaları reddetti.

Hablemitoğlu Davası: Eşi ile tetikçi olduğu iddia edilen Mumcuoğlu yüzleştirildi

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Necip Hablemitoğlu'nun katledildiği suikastle ilgili Fetullah Gülen ve Eski Özel Kuvvetler MAK Alay Komutanı Levent Göktaş’ın da aralarında olduğu 10 sanıklı davanın dün başlayan ilk duruşmasına bugün devam edildi. Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tetikçi olduğu öne sürülen eski Yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu hakim karşısına çıktı.

Gerçek Gündem'den Furkan Karabay'ın haberine göre Hablemitoğlu’nun suikasta uğradığı günlerde Türkiye’de olmadığını söyleyen Mumcuoğlu, “Ben Hablemitoğlu cinayeti işlendiğinde o tarihte, 18 Aralık 2002’de Kazakistan’da görevdeydim. Kazak subayları eğitmek için gitmiştim. Kasım 2002-Mayıs 2003 döneminde hep Kazakistan’daydım, hiç ayrılmadım” dedi.

TEŞHİS YAPTIRILDI

Mumcuoğlu’nun sözlerinin arından Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu’na teşhis işlemi yaptırıldı. Mumcuoğlu’na bakan Şengül Hablemitoğlu, “Aradan 20 yıl geçti. Kimsenin günahına girmek istemem ama eşimin yanında gördüğüm kişiye bakışları ve gülüşü çok benziyor. Ama çok zaman geçti. Kendisi beni hayatında görmediğini söylüyor. Bunun üzerine bir şey diyemiyorum” dedi.

Şengül Hablemitoğlu’nun ifadelerinin ardından söz alan Mumcoğlu, "Benim fotoğraflarımı bu dava nedeniyle internet siteleri yayınladı. 20 yıllık bir acının üzerine benzetmiş olabilir ama sizin gözlerinizin içine tüm masumiyetimle bakarak diyorum ki sizi ve eşinizi hayatımda hiç görmedim” diye belirtti.

Cinayeti organize ettiği öne sürülen Eski Özel Kuvvetler MAK Alay Komutanı Levent Göktaş ile ilgili konuşan Mumcuoğlu, “Ben cinayet tarihinde resmi görev için Kazakistan’daydım. Oradan hiç ayrılmadım. İzne çıkmadım. Beni Kazakistan’a gönderen Levent Göktaş değil o tarihteki Özel Kuvvetler Komutanıdır. Ben görevde iken Levent Göktaş’ın emrinde değildim. MAK’dan ayrılıp Özel Şube isminde bir komutanlığın emrine girdim. Yurt dışındaki görevlere girenler için aynı prosedür uygulanır. Göktaş’la benim bir emir komuta ilişkim Hablemitoğlu cinayetinin işlendiği tarihte yoktu” ifadelerini kullandı

 

Kaynak: gazeteduvr.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER