Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hablemitoğlu davası başladı

Dosyada tetikçi olmakla suçlanan Tarkan Mumcuoğlu, TSK’dan emekli Albay ve MİT’ten emekli şube müdürü olduğunu söyledi

Hablemitoğlu davası başladı

Doç. Dr Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin aralarında eski Özel Kuvvetler Komutanı Levent Göktaş ile eski MİT’çi Enver Altaylı’nın da bulunduğu 10 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Sanık Nuri Gökhan Bozkır'ın avukatı, müvekkilinin Ukrayna'da da yargılandığını, durum netleşene kadar Bozkur'ın savunmasının alınmamasını talep etti.

Doç. Dr. Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de evinin önünde öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine başlandı. Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Levent Göktaş, Nuri Gökhan Bozkır, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Aydın Köstem katılırken, Enver Altaylı SEGBİS ile bağlandı. Tutuksuz sanık Mehmet Narin de duruşma salonunda hazır bulunurken, Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu ve kızları Uyvar ve Kanije Hablemitoğlu da müşteki sıfatıyla duruşmaya katıldı.

"TSK ve MİT’ten emekliyim"

Mahkeme Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, duruşma öncesi dosyaya gelen evrakları okudu. Daha sonra kimlik tespitlerine geçildi. Dosyada tetikçi olmakla suçlanan Tarkan Mumcuoğlu, TSK’dan emekli Albay ve MİT’ten emekli şube müdürü olduğunu söyledi.

Kimlik tespitinin ardından iddianamenin okunmasına geçildi. İddianamenin özetlenmesi sonrasında Başkan Karakuzu, sanık avukatlarına usule ilişkin itirazları olup olmadığını sordu. Söz alan sanık Bozkır’ın avukatı, müvekkilinin Ukrayna'da da yargılandığını, usulsüz iade edildiği için fiilen Ukrayna'da gözüktüğünü belirtip Ukrayna'yla yazışma yapılmasını, durum netleşene kadar Bozkır'ın savunmasının alınmamasını talep etti. Sanık Bozkır da Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yurda giriş-çıkış tarihlerini istediğini, gelen cevapta Türkiye'de gözükmediğini, son olarak 2015'te çıkış yaptığının bildirildiğini söyledi.

Başkan’dan Altaylı’ya tepki

Daha sonra söz isteyen sanık Enver Altaylı, çok hasta olduğunu, savunma alınmasına kendisinden başlanmasını, olmazsa sıra kendisine gelene kadar duruşmadan vareste tutulmasını istedi. Altaylı’nın itirazlarını aktardığı sırada, Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın, sanığın sözlerinin usulle ilgili olmadığını söyledi.

Başkan Karakuzu da Altaylı’yı usule ilişkin itirazlar yerine savunma yapmaya başladığını belirterek, talepte bulunması konusunda uyardı. Ancak Altaylı'nın iddianamenin içeriğiyle ilgili beyanlarına devam etmesi üzerine Başkan Karakuzu, "İddianame kabul edildi, reddedilme gibi bir durum yok. Lütfen, savunma yerine taleplerde bulunun" şeklinde uyardı.

Uyarılara rağmen beyanlarına devam eden Altaylı’ya tepki gösteren Başkan Karakuzu, Altaylı ve avukatlığını yapan kızı Dilara Yılmaz’a bu şekilde devam etmesi durumunda SEGBİS odasından çıkarılacaklarını söyledi.

"Sanığı getirin, okuyalım"

Daha sonra bazı sanık avukatları söz alarak, talep alma aşamasının bir an önce tamamlanmasını ve yargılamaya geçilmesini istedi. Bu esnada firari sanıklardan Serhat Ilıcak'ın avukatı Özlem Barıner de iddianamenin kendilerine açıklanması talebinde bulundu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Karakuzu, "Sanık Ali Serhat Ilıcak yok. Kendisi yurt dışında. Müvekkilinizi getirin iddianameyi yüzüne okuyalım" yanıtını verdi.

Bu beyanların ardından mahkeme heyeti duruşmaya 1 saat ara verdi. Duruşma öğleden sonra sanık savunmaları ile devam edecek.



Anahtar Kelimeler: Hablemitoğlu davası başladı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER