Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Haaretz yazarı: Yüzyılın anlaşmasının başarı şansı yok!

ABD Başkanı Donald Trump´ın mutfağından hazırlanan ´Yüzyılın Anlaşması´ planı Orta Doğu´yu felakete sürüklemeyi amaçlıyor. Plan henüz hayata geçmeden siyonistler bu anlaşmadan ümidi kesecek noktaya geldiler.

Haaretz yazarı: Yüzyılın anlaşmasının başarı şansı yok!

19 Temmuz 2018 Perşembe

Siyonist İsrailliler, ABD Başkanı Donald Trump´ın, Orta Doğu´yu yeniden şekillendirecek ve bölgeyi İsrail´e bırakacak olan ´Yüzyılın Anlaşması´ planından ümidi kesecek noktaya geldiler.

Filistinlilerin ve Hamas´ın kararlılıkları ve dik duruşuyla beraber plana olan inanç azalıyor. 

İsrail kaynaklı Haaretz gazetesinin yazarı olan Ori Nir, konuyla alakalı bir analiz kaleme aldı. Yazısında yer yer planın başarı oranının çok az olduğuna ve Trump yönetiminin uzlaşı politikasının yanlışlığına değindi.

Nir analizinde "Şimdi, Trump yönetimi, İsrail-Filistin çatışmasını çözmek için bir ?nihai anlaşma? yani ´Yüzyılın Anlaşması´ planını çıkarmanın eşiğinde ve neredeyse hiç kimse umursamıyor gibi görünüyor." şeklinde yazdı.

"Umursamalı mıyız? Kesinlikle. Lakin bu planın başarılı olması için ciddi bir şansının olduğundan değil. Öyle değil. Ciddi şekilde kusurlu bir plan ve doğuracağı olası felaketleri umursamak gerekir." diyen Ori Nir "Trump yönetiminin, İsrail-Filistin meselesine yaklaşımı hakkında şu ana kadar bildiğimiz şey, etkili bir barış planı olmadığıdır." dedi.

 

 

 

"Planın ciddi şekilde kusurlu olması, gideceği yere varmadan öleceği muhtemeldir. "

Haaretz yazarı Ori Nir yazısını, "Trump, İsrail´in demokratik ve bir Yahudi devleti olarak geleceğini umursuyorsa, geçmiş idarelerin (Obama) İsrail ve Filistinli liderlerle yaptıkları barış temeli üzerinde durmaması gerekir. İsrail´i umursuyorsa, planını rafa kaldırsın." şeklinde bitirerek Trump´a seslendi.

Kayna: Milli Gazete.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER