Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Güvenli bölge anlaşması imzalandı

Türkiye, Amerika´yla koordineli bir şekilde Fırat´ın doğusunda 30-40 km derinliğinde bir alanı kontrol etmek istiyor.

Güvenli bölge anlaşması imzalandı

Güvenli bölge ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı´ndan ABD tarafıyla ortaklaşa hazırlanmış yazılı açıklama yapıldı. Dün yapılan açıklamanın İngilizcesi de, ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından paylaşıldı.

Açıklamada, Türkiye ile ABD arasında 5-7 Ağustos tarihlerindeki askeri heyetler arasındaki görüşmelerin tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Görüşmelerde,

-Türkiye´nin güvenlik endişelerini giderecek ilk aşamada alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması,

-Bu çerçevede, ´güvenli bölge´ tesisinin ABD ile birlikte koordine ve yönetimi için Türkiye´de Müşterek Harekat Merkezi´nin en kısa zamanda kurulması,

-Müteakiben, ´güvenli bölge´nin bir barış koridoru olması ve yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması konularında mutabık kalınmıştır."

Türkiye ve ABD askeri heyetleri 5 Ağustos´tan bu yana Suriye´nin kuzeydoğusunda güvenli bölge oluşturulması ve Ankara´nın bölgedeki YPG´ye yönelik endişeleri üzerine görüşüyordu.

Türkiye, Amerika´yla koordineli bir şekilde Fırat´ın doğusunda 30-40 km derinliğinde bir alanı kontrol etmek istiyor. Ankara, bölgede YPG güçlerinin bulunmasını da istemezken, YPG´nin büyük bölümünü oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri´ni ABD, IŞİD´le mücadelede önemli bir bölgesel ortak olarak kabul ediyor. 

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER