Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Güney Kore-Türkiye Dostluk Birliği toplandı

Güney Kore-Türkiye Dostluk Birliğinin 2019´daki ilk toplantısı, Türkiye´nin Seul Büyükelçisi Erçin, Güney Kore´de yaşayan Türkler ve birlik üyesi Güney Korelilerin katılımıyla düzenlendi.

Güney Kore-Türkiye Dostluk Birliği toplandı

Türkiye´nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin, başkent Seul´da bir restoranda düzenlenen yılın ilk toplantısının açılışında, 1999 depreminde Türkiye´ye yardım edenlerin oluşturduğu Güney Kore-Türkiye Dostluk Birliğiüyelerine, yakın dostlukları ve faaliyetleri için takdir ve teşekkürlerini ileterek, "dost ve kan kardeşi Güney Kore´de böyle bir grubun varlığının iki ülke ilişkilerini daha da güçlendirdiğini" söyledi.

Güney Kore-Türkiye Dostluk Birliği Başkanı Min Nam-gyu da konuşmasında, 1950 Kore Savaşı´ndaki kahramanlığı ve verdiği şehitlerle kara gün dostu olduğunu kanıtlayan Türkiye´ye karşı borçlu olduklarını ve faaliyetlerini bu ruhla yoğunlaştıracaklarını belirtti.

Marmara depremini ve dolayısıyla birliğin kuruluşunun 20. yılını anmak üzere ağustosta Türkiye´ye ziyaret düzenleyecekleri bilgisini paylaşan Nam-gyu, Korelileri Türkiye´nin kültürel zenginlikleriyle tanıştırmaya yönelik etkinliklerini büyükelçilikle koordinasyon halinde sürdüreceklerini söyledi.

- Güney Kore-Türkiye Dostluk Birliği

Birlik, 17 Ağustos 1999´taki Marmara depremi sonrasında Türkiye için büyük bir yardım seferberliği başlatan Güney Koreli iş insanları, akademisyen, sanatçılar, yazarlar ve geçmiş dönemlerde Ankara´da görev yapan Güney Kore büyükelçileri tarafından kuruldu. Birlik, düzenlediği etkinliklerle Türkiye´nin kültürel tanıtımına katkıda bulunmanın yanı sıra Güney Kore´de yüksek öğrenim görmek isteyen Türk öğrencilere burs imkanı sağlıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER