Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GÜNEY KORE BAŞBAKANINDAN ´AYLA´ ÖVGÜSÜ

Güney Kore Başbakanı Lee Nak-yeon, Kore Savaşı´nda Astsubay Süleyman Dilbirliği´nin başından geçen olaylardan esinlenilerek beyaz perdeye aktarılan "Ayla" filmini izledi.

GÜNEY KORE BAŞBAKANINDAN ´AYLA´ ÖVGÜSÜ

Kore´de başlayıp Türkiye´de devam eden gerçek bir hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyan Ayla filmi, Güney Kore´de 320 sinema salonunda izleyiciyle buluşuyor.

Güney Kore Başbakanı Lee Nak-yeon´ın da katıldığı gösterimde, Türkiye´nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin, Deagu Üniversitesi Başkanı Synn Ilhi, Kore Gazisi ve Türkiye´de uzun süre görev yapan Güney Koreli diplomat Sang Ki Paik, minik Ayla rolünü canlandıran çocuk oyuncu Kim Seol ile filmin idari yapımcısı Çağlar Ercan da yer aldı.

Lee Nak-yeon, filmin ardından yaptığı açıklamada, "Gözyaşlarımı saklamıyorum. İnanılmaz ve ilham verici bir hayat. Ayla´yı tüm Koreli yurttaşlarımız seyretmeli, destek olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Ayla filmi

Yönetmen koltuğuna Can Ulkay´ın oturduğu filmde, İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Damla Sönmez, Büşra Develi, Eric Roberts, Lee Kyung-Jin, Sinem Uslu ve Erkan Petekkaya rol aldı.

Senaryosu Yiğit Güralp´e ait olan yapım, Kore Savaşı sırasında kimsesiz bir şekilde bulunan ve Ayla adı verilen 5 yaşındaki kız çocuğuyla, onun bakımını üstlenen Astsubay Süleyman Dilbirliği´nn hikayesini anlatıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER