Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gündem Analiz/ Yazarımız Seyit Ahmet Uzun´dan Gündeme Dair Analizler

Yazarlarımızdan Seyit Ahmet Uzun, gündeme dair kaleme aldığı analiz/ değerlendirme yazısında; Mansur Yavaş´ın seçim konuşması sırasında "hayvanlara dindarların çocukları zarar veriyor" açıklaması ve son günlerde Trump ve Maduro arasında tırmanan gerilim y

Gündem Analiz/ Yazarımız Seyit Ahmet Uzun´dan Gündeme Dair Analizler
Mansur Yavaş´ın Derin Analizi 
Ankara yeni belediye başkanını seçecek. Ve Mansur Yavaş adaylardan birisi. Bu vesileyle Ankara´ya hizmet edecek tüm adaylara başarılar dilerim. 
Ancak seçim arefesinde yaptığı derin toplumsal  analiz biraz hayal kırıklığı yaşattı. Yaptırdığı derin analizin kaynağıyla ilgili bir açıklama göremedim. 
 
/resimler/2019-1/25/1509322311626.jpg
 
 
"Hayvanlara eziyet edenler dindarların çocuklarıdır."
Bu yaklaşım, yaptırılan bir anketin sonucuysa dindarlara büyük sorumluluk düşmektedir. Ama dindarların karşısında (dinsizler mi var onu da Mansur Yavaş beye sormak lazım) bulunan kesimin davranışlarını da tahlil ettirip ettiremediği merak konusu. 
Aslında bu yaklaşımda en çok rahatsız olduğum konu daha başkan olmadan ötekileştirme politikası izleyeceği izlenimi vermesidir. 
Ötekileştirmenin her türlüsünün toplumsal birlikteliğe zarar vereceği ise kaçınılmazdır. Bu halk bu yaklaşımdan çok zarar gördü. Mansur beyin bu tespitini gündemleştirmesi başkan olduğunda nasıl bir yol izleyeceğinin ipuçlarını mı veriyor yoksa?
 
/resimler/2019-1/25/1509546530685.jpg
 
Trump, Darbe ve Maduro 
ABD yine kendisine yakışanı yaptı. Bir ülkenin iç işlerine göz göre göre müdahale etti. 
Maduro´yu sevmek tabi ki imanın şartlarından değil ve herkesin sevme zorunluluğu yoktur. Ülkesinde yaşanan sorunlar ve sıkıntılar karşısında söylenenler onu çok da masum bir konuma getirmiyor. 
Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus seçimle gelenin seçimle gitmesi ve her ülkenin kendi anayasal haklarına sahip çıkmasıdır. 
Bir ülkede yaşanan sıkıntılara halkın tepki vermesi ve protestolarla buna karşı sesini yükseltmesi ayrı dış mihrakların olaya müdahale ederek kendi anlayışlarına göre operasyon çekmesi ayrıdır. 
"Sandık her şey değildir." sözü aslında demokrasi dışı müdahaleleri meşru bir konuma taşıma gayretlerinden başka bir şey değildir. Halkın kendi dinamikleriyle, yapılan baskı ve dayatmalara karşı direnç göstermesi milli bir görevdir. 
Trump´un bu yaklaşımını benimsemek gelecekte kendi ülkemizde de böyle operasyonlara geçit vermek için bir yol yapmaktan başka bir şey olmaz. 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz