Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Gül-Babacan-Davutoğlu temasları hızlandı; Bahçeli de AKP´ye çelme..."

AKP´den ayrılanların yeni parti çalışmalarını hızlandırdığı belirtilirken MHP lideri Devlet Bahçeli´nin ise AKP´yi iktidardan indirecek bir adım atabileceği belirtiliyor.

AKP´nin bölünmesi hakkında kamuoyundaki tartışmalar devam ediyor.

Medyanın önemli kalemlerinden ise AKP´de yaşanacak bölünmeye ilişkin farklı değerlendirmeler geliyor.

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, AKP´den ayrılanların yeni parti kurmak için yoğun bir çaba içerisine girdiklerine dair bir yazı kaleme aldı.

AKP´den ayrılanların yeni parti çalışmalarına hız veridiğini ifade eden Uğuroğlu, "Abdullah Gül ve Ali Babacan bir yandan, Ahmet Davutoğlu diğer yandan AKP milletvekilleri, teşkilatları ile üyelerini yeni partilerine katmak için harıl harıl çalışıyorlar" dedi.

AKP´de yaşanacak bölünmenin gerçekleşmemesi için ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çalışma başlattığını ifade eden Uğuroğlu, "AKP kurucularından olan ve halen Erdoğan´a bağlılığı devam eden ANAP kökenli bir siyasetçi ile konuştum. Sohbette aldığım izlenimleri size aktarayım. Önce şunu vurgulayayım AKP milletvekilleri, il, ilçe hatta belde teşkilatları 24 saat 365 gün takip ediliyor. Milletvekilleri özellikle çok yakından izleniyor. Meclis kulislerindeki görüşmeleri, illerindeki temasları, ziyaretçilerin kimlikleri hatta daha da ileriye götüreyim aileleri de takip altında?AKP´de Erdoğan tarafından kurulan düzeni, ´siyasi kast sistemi´ olarak tanımlamak mümkündür. ´Kast Sistemi´ Hindistan tarihinde yaşanan akraba evliliği esasına göre karakterize edilen sosyal yapıydı?"şeklinde ifade etti.

 

"GÜL-BABACAN-DAVUTOĞLUVEKİLLERİ MARKAJ ALTINA ALDI!"

AKP´de ayrılıp yeni parti kuracağı belirtilen Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu´nun AKP´deki farklı siyasi kimliklere sahip milletvekilleri üzerinde çalışma yaptıkları söyleniyor.

Gül, Babacan ve Davutoğlu´nun AKP´deki farklı tabanlara hitap eden milletvekillerini markaj aldığını iddia eden Uğuroğlu, "Gül ve Babacan ılımlı, liberal ve ANAP - Doğru Yol kökenli AKP tabanına yönelik çalışmalar yapıyorlar. Davutoğlu ve arkadaşları ise AKP´nin İslami, muhafazakar ve milliyetçi kanadı ile temas halindeler" dedi.

"ERDOĞAN´IN KAYBETMEZ ALGISI YIKILDI!"

Yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın seçimleri kaybetmez algısının yıkıldığını ifade eden Uğuroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan kaybetmez" algısı yıkıldı?

Tayyip´in partisi fitili çekilmiş patlamaya hazır bomba gibi?

Erdoğan´ın metal ve mental yorgunluğu herkesin malumu. CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ve Meral Akşener, Saadet Partisi ve Temel Karamollaoğlu etkili muhalefet ile Erdoğan´a ve yandaşı Devlet Bahçeli´ye çok sert muhalefet yapıyorlar

Ancak asıl muhalefeti Çarşı - Pazar fiyatları yapıyor. "

AKP´nin çöküş dönemine girdiğini de belirten Uğuroğlu, "AKP´nin çöküş dönemi bana hep merhum Turgut Özal´ın Anavatan partisinin çökmesini anımsatır. Yerel seçim kaybı ile başlayan, önlenemeyen enflasyon ve hayat pahalılığı ile hızlanan, Özal´ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ile parti hakimiyetini kaybetmesi sonucunda Meclis´e giremeyen ANAP bugün tabela partisi halinde?" değerlendirmesi yaptı.

 

Ayrıca yanlış politikalarının AKP´nin çöküşünü hızlandırdığını belirten Uğuroğlu, uygulanan yanlış politikaların devletin işleyişine de zarar verdiğini dile getirdi.

AKP´nin yanlış politikalarının devlete ciddi zarar verdiğini aktaran Uğuroğlu, yazısında şu şekilde ifade etti:

"Görülüyor ki devleti yönetmenin ağır yükü, AKP´nin metal yorgunluğu ANAP gibi çökmesi için benzer koşulları yaşatıyor.

AKP kurucusu deneyimli siyasetçi şunları söylüyor:

´Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin bir kişiye tüm devlet yükünü yüklemesi görüldü ki altından kalkılması kolay bir iş değil.

Devletin bürokratik yapısı da huzursuz. Saraya yakın olma yarışı var."

"BAHÇELİ İKTİDARDAN DÜŞÜRME USTASI!"

Yazısında MHP lideri Devlet Bahçeli´nin AKP´yi iktidardan indirecek adımlar atabileceğini de söyleyen Uğuroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi zemin çok kaygandır. Siyasetçiler hep güçlüden yana, yükselişten yana olmak isterler,

Düşmekte olan, itibar kaybeden, yenilen partilerin siyasi yapıları çözülmeye, dağılmaya çok uygun hale gelir.

MHP yaması AKP´yi bugün için iktidarda tutuyor.

Ama Devlet Bahçeli ele avuca gelmez, bugünden yarına ne yapacağı belli olmaz bir siyasetçidir.

Kendisini ve partisini eleştiren gazetecilere hücum etmeyi pek sever.

Ama asıl sevdiği de iktidar düşürmektir.Bakalım AKP´ye sıra ne zaman gelecek?

Belki yarın belki yarından da yakın diyelim mi?" 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER