Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Guaido: Sokağa çıkın

Venezuela´da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido, ülkedeki muhalifleri 1 Mayıs´ta sokağa çıkmaya çağırdı. Guaido, Devlet Başkanı Nicolas Maduro´nun görevi bırakması için düzenleyecekleri yürüyüşlerin ülke tarihindeki en büyük eylemler olacağını

Guaido: Sokağa çıkın

Venezuela´da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido, muhalifleri 1 Mayıs´ta tüm ülkede sokağa çıkmaya çağırdı.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro´nun meşruiyetini kabul etmeyen ABD başta olmak üzere birçok Batı ve Latin Amerika ülkesince desteklenen Guaido, başkent Caracas´ın Chacao semtindeki Bolivar Meydanı´nda düzenlenen mitingde taraftarlarıyla buluştu.

Guaido, ?Özgürlük Operasyonu? adını verdiği sivil itaatsizlik ve protesto gösterileri için diğer eyaletlerdeki muhaliflerin hazır olduğunu belirtti.

Tüm ülkedeki taraftarlarını 1 Mayıs´ta sokağa çıkmaya çağıran Guaido, düzenlenecek yürüyüşlerin ülke tarihindeki en büyük eylemler olacağını ileri sürdü.

Guaido ayrıca ?Özgürlük Operasyonu? çerçevesinde oluşturulan komitelere kaydedilen aktivistler olan ?Özgürlük ve Yardım Komandoları?nın 27 Nisan´da yemin edeceğini duyurdu.

Venezuela´da 1 Mayıs´ta hükümeti desteklemek amacıyla kamu çalışanları ve iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi mensupları da sokakta olacak.



Anahtar Kelimeler: Guaido Sokağa çıkın

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER