Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GÖZLER YENİ BAKAN ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK´UN ÜZERİNDE

Yeni şekillenen Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı´nın koltuğu kadınlara emanet edildi?

GÖZLER YENİ BAKAN ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK´UN ÜZERİNDE

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne geçilmesi ile bazı bakanlıklara son şekilleri verilerek birleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bu kapsamda birleştirilerek Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı adını aldı.

BİRLEŞEN BAKANLIĞIN İLK BAKANI

Açıklanan kabine listesi ile de yeni bakanlıkta görev Zehra Zümrüt Selçuk´a verildi. Birleştirme öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´nı Jülide Sarıeroğlu yürütürken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini ise Fatma Betül Sayan Kaya yürütüyordu. İki kadın bakanın sorumlu olduğu bakanlıkların birleşmesi sonrası görev yine bir kadın bakana bırakılmış oldu.

BİRÇOK PLATFORMDA GÖREV VAR

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Attila Koç´un kızı olan Selçuk, 1979 yılı Ordu doğumlu. Bilkent Üniversite´nde tam burslu olarak ekonomi lisansı öğrenimi gören Selçuk, ABD´de Michigan Üniversitesi´nde ekonomi doktorasına başladı. Teksas Üniversitesi´nde işletme doktorasına devam ederken, aynı üniversitede muhasebe ve enformasyon yönetimi yüksek lisansı da yapan Selçuk, Teksas Üniversitesi´nde 2003-2007 yılları arasında araştırma asistanı, 2007´den itibaren İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi´nde (SESRIC) kıdemli araştırmacı olarak görev yaptı. Selçuk´un ayrıca KADEM Ankara temsilciliği ve Denetleme Kurulu, Kadın Birliği Platformu, Satrançla Büyüyorum Derneği Yönetim Kurulu ile Bilkent Üniversitesi Mezunları Derneği´nde de üyelikleri bulunuyor.

GÖZLER ŞİMDİDEN ÜZERİNDE

Gözler şimdiden kadın ve aile üzerine aktif çalışmalar yapan bir geçmişten gelen Selçuk´un bu alanda izleyeceği politikalara çevrilmiş durumda. Çalışma hayatında ise Selçuk´un masasına özellikle önceki dönemde yapılan taşerona kadro düzenlemesinde kapsam dışı kalan KİT´ler ve bağlı ortaklarında çalışan taşeronların kadro talebi gelecek. Bu nedenle şimdiden kadro bekleyen binlerce taşeronun gözü de Bakan Selçuk´un üzerine çevrilmiş durumda.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER