Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gözler 31 Mart´ta

Siyasette 31 Mart´ta çıkacak sonuca göre partiler hareketlenecek.

Gözler 31 Mart´ta

Siyasette bütün partilerin ve kesimlerin gözleri, 31 Mart´ta milletin yapacağı tercih ve göstereceği iradeye çevrilmiş durumda. Başta iktidar olmak üzere CHP ve İYİ Parti´de alınacak sonuçlara göre siyasi ortamın hareketleneceği belirtiliyor.

Her seçimi adeta tarihin en önemli olayı şeklinde yaşayan Türkiye, hızla yaklaşan 31 Mart için de benzer bir durum yaşıyor. AK Parti´de, ?Eski gücün giderek zayıfladığı ve mevcut kazanımlarını koruma? hedefi yakalanamazsa şimdiye kadar iktidardan azami istifade etmiş bazı mensuplarının bile eleştirilerini yükseltecekleri kaydediliyor. 
MHP´de alınacak sonuçlara göre partinin duruşu, muhtemel bir kongre veya tartışmaların yaşanıp yaşanmayacağı biraz da aynı tabana hitap eden İYİ Parti´nin aldığı oylara göre belli olacak. İYİ Parti için ise var olduğunu ve siyasette kendine bir alan açıp açmadığının test edileceği, kimi çevrelere göre ise varlığını sürdürüp sürdürmeyeceğinin göstergesi olacak.

 

CHP ise her seçim sonrası yaşadığı kongre, başarı, başarısızlık seçimlerini bu seçimde de eğer Ankara, İstanbul, Denizli, Manisa, Mersin ve Adana gibi illeri alamaz ise yaşamaya aday görünüyor. Seçim sonuçlarına göre parti tabanı ve teşkilatının tepkisinden hiç etkilenmeyecek partinin ise HDP olduğu kaydediliyor. Yeni parti ve oluşumların da bütün gözlerini 31 Mart´ta başta iktidar olmak üzere partilerin oy kaybetmesine çevirdikleri, milletin bir mesaj vermesi halinde hareketlenecekleri belirtiliyor.



Anahtar Kelimeler: Gözler Mart

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER