Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gökçek Aktif Siyasete Dönüyor!

Zeki CEYHAN

Gökçek Aktif Siyasete Dönüyor!

Esenboğa yolundaki Kuzey Yıldızı Camii´nde dün ?ilk Cuma namazı? kılındı. Görevinden ayrılmaya mecbur bırakılan Melih Gökçek´in ?çılgın projelerinden biri? sayılabilecek bu camide Cuma namazı kılınması kendisini görevden alanlara önemli bir mesaj niteliğinde kabul edilebilir.

Çünkü İktidar partisinin yöneticileri kendi elleri ile oluşturdukları sorunların esiri halini alıyorlar. Kafalarına göre hareket etmenin, yarın neler olabilir diye hiç düşünmemelerinin bedelini ağır bir şekilde ödüyorlar.

Dün partilerinden silkeleyip attıkları isimlerden bugün, ?Onlar bizim dava ve yol arkadaşlarımız? diye söz etmek zorunda kalmaları bile başlı başına bir ibret vesilesi değil mi?

Bir yıl önce Melih Gökçek ismini duymak bile istemiyorlardı. Tutup kapının önüne koyunca da her şeyin bittiğini sanıyorlardı. Ama bir yıl sonra geldikleri noktaya bakar mısınız?

 

Siyaset acemileri, ?İş olsun diye görevden alınmadı? diye meydan okumaya kalkışsalar da suyun başındakiler başlarına neler geleceğini çok iyi biliyorlar. Şimdi Melih Gökçek ismini sahipleniyorlar!

Bu tablo gerçekten müthiş bir ibret vesilesidir. Dün belediye başkanlığından uzaklaştırdıkları bir ismi bugün baş tacı eder bir görüntü vermeleri izledikleri siyasetin tutarsızlığını ortaya koyuyor. Dün ?iş olsun diye görevden almadığınız? bir isim bugün neler olmuştur yeniden dava ve yol arkadaşınız olmuştur? Açıkçası bu olayın kazananı kuşkusuz Melih Gökçek olmuştur! Kaybedenleri ise Gökçek´i görevden alan ve görevden alana destek verenler olmuştur.

Tabir caizse Melih Gökçek´e tam bir yıl sonra iade-i itibar yapılmaktadır. İade-i itibar yapanların siyasi itibarları ise kuşkusuz bir hayli tartışılacaktır.

Bunu isteyerek ya da gönüllü olarak yaptıkları söylenemez. Elleri mecbur olduğu için Gökçek´i sahiplenir gibi yaptıklarının farkındayız. Bir an için Gökçek´in aday olduğunu var sayın. AKP´nin çıkaracağı başka bir adayın böyle bir şartta belediye başkanlığını kazanması tahayyül edilebilir mi?

 

Denilebilir ki Gökçek´in de kazanması garanti değil!

Melih Gökçek´in kazanmaması netice itibarıyla fazla problem oluşturmaz ama AKP´nin belediye başkanlığını kaybetmesi nelere yol açar, hiç düşündünüz mü? Bu şartlarda Melih Gökçek´in eli oldukça güçlenmiş ve her istediğini yaptıracak bir pozisyona gelmiş demektir. Kabul etmek gerekir ki bugün bükülemeyen bileğin öpülmesi söz konusudur. Bütün bu gelişmeler sonunda kazananın Gökçek olduğuna işaret etmiyor mu? Kaybedenler de yabancısı olduğumuz isimler değil.

Siyaset yeni bir sürecin içine giriyor. Kim bilir daha nelere tanık olacağız nelere!



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz