Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GERGİNLİK DEVAM EDİYOR? FANATİK YAHUDİLER MESCİD-İ AKSA´YA BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail polisi eşliğindeki 420 fanatik Yahudi Mescid-i Aksa´ya baskın düzenledi. Fanatik Yahudiler, Harem-i Şerif´in içinde İsrail ulusal marşını yüksek sesle okuyarak, Müslümanları provoke etti.

GERGİNLİK DEVAM EDİYOR? FANATİK YAHUDİLER MESCİD-İ AKSA´YA BASKIN DÜZENLEDİ

25. 09. 2018 Salı

Museviliğin üç önemli bayramından biri olan Sukot (Çardaklar) Bayramı´nın ikinci günü fanatik Yahudilertarafından baskın düzenlenen Mescid-i Aksa´da gergin bir gün yaşanıyor.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Sukot (Çardaklar) Bayramı´nın ikinci günü münasebetiyle 420 fanatik Yahudi´nin İsrail polisi korumasında Harem-i Şerif´e baskın düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, ?Tapınak İçin Öğrenciler? adlı fanatik Yahudi derneği üyesi bazı Yahudiler´in Mescid-i Aksa´nın avlusunda İsrail´in ulusal marşı HaTikva´yı yüksek sesle okudukları ifade edilerek, söz konusu davranışla Harem-i Şerif cemaatinin provoke edildiği kaydedildi.

Öte yandan, İsrail polisinin Mescid-i Aksa´nın içinde bulunan Kubbetu´s Sahra Camisi´nin üstünde çalıştıkları sırada Harem-i Şerif İmar Komitesi´nin 3 çalışanını gözaltına aldığı ifade edildi.

Fanatik Yahudilerin baskınları sırasından Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin´in de hazır bulunduğu ve eylemlerini gözlemlediği belirtilen açıklamada, Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Başkanı Şeyh Azzam Hatip´in de İsrail polisine tepki gösterdiği kaydedildi.

Açıklamada, tüm bu yaşananlardan dolayı Mescid-i Aksa´da gergin bir gün yaşandığı belirtildi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi daha önce yaptığı açıklamada, İsrail polisinin, Mescid-i Aksa´ya baskın düzenleyen fanatik Yahudilerin Harem-i Şerif´teki eylemlerine ve Talmudik ayinlerine göz yumduğu uyarısında bulunmuştu.

Dün başlayan ve bir hafta sürecek olan Sukot (Çardaklar) Bayramı münasebetiyle fanatik Yahudi STK´ları, sık sık "Tapınak Tepesi" olarak isimlendirdikleri Mescid-i Aksa´ya yönelik baskın çağrıları yapıyor.

Yahudilerin baskınları 2003´te başladı

Yahudilerin Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemesi, İsrail polisinin tek taraflı aldığı kararla 2003´te başladı.

Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı´na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi´nin tüm baskılarına rağmen, İsrail makamları baskınları sürdürmekte ısrar ediyor.

Fanatik Yahudiler, İsrail polisi eşliğinde, sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kere Mescid-i Aksa´nın güneybatı duvarında bulunan El-Meğaribe Kapısı´ndan Harem-i Şerif´in avlusuna giriyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs´ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu´s Sahra Camisi´nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa´da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER