Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Genç Dava Adamlarına

Abdülaziz KIRANŞAL

Genç Dava Adamlarına

Savunduğun değerleri önce kendin yaşa. Örnek ol ki sözünden ziyade halin tesirli olsun. Yaşamadan savunduğun değerler, zamanla bir ideolojiye dönüşür. Din, bir ideoloji değil hayat nizamıdır. Unutma! Çok güzel savunsan da yaşamadığın değerlerin bu dünyada da ahirette de sana hiçbir faydası olmaz.

Dava yolunda sabrın, direnişin ve istikrarın anahtarı sağlam bir maneviyattır. Namazlarını cemaatle kılmaya gayret et. Her gün Kur´an´dan muhakkak bir bölüm oku. Sünnet konusunda titiz davran ki hayatın bütünüyle ibadete dönüşsün. Dilini sürekli Allah´ın zikriyle ıslak tut. Gözünü haramdan koru ki zihnin berrak, çehren nurlu, kalbin ferah olsun.

Yediğine içtiğine dikkat et ki sözün tesirli olsun. Sinirlensen de küfürlü konuşma. Karşı cinsle münasebetlerine dikkat et. İzzetli ol. Laubaliliğe varmayan bir samimiyet, resmiyete varmayan bir ciddiyet sahibi ol ki şahsiyetini koruyasın. Unutma! Asıl Müslümanlık kaliten en yakın arkadaşının yanındaki kadardır.

 

Protokol uygulamaktan uzak dur. Kapın kardeşlerine açık olsun. Seni arayanların telefonlarına muhakkak dönüş yap. İnsanları dinle, fikirlerine değer ver ki onlar da sana değer versin. Nasihat ettiğin gibi nasihat almasını, tenkit ettiğin gibi tenkit dinlemesini de bil. İnandığın doğruların arkasında duracak kadar cesur, yanlışları söyleyecek kadar mert ol.

Unutma! Allah seni emperyalizmle, Siyonizm´le imtihan ettiği gibi kendi dava kardeşlerinle de imtihan edecek. En çetin imtihan dava içindeki imtihandır. Kırılsan da kalp kırma. Üzülsen de üzme. Sana yapılmasını istemediğin şeyi dava kardeşlerine yapma. Sana nasıl davranılmasını istiyorsan sen de kardeşlerine öyle davran.

Laf taşıyan, dedikodu yapan, gıybet eden insanlardan uzak dur. Kimsenin ayağını kaydırmayı, önünü kesmeyi, engel olmayı aklından bile geçirme. Kulis yapma. İkbal peşinde koşma. Unutma! Allah bir şeyi takdir etmişse buna kimse engel olmaz. O´nun takdir etmediğini ise hiçbir güç ve kuvvet yapamaz. Hiç aklından çıkarma herkes ettiğini bulur, herkes ektiğini biçer.

 

Her işinde samimi ve ihlâslı ol. Kimseyi de samimiyetsizlikle ve riyakârlıkla suçlama. Kalpleri ancak Allah bilir. Unutma! Niyetlere bakmak Allah´ın işidir. Sen yapılan işin doğruluğuna veya yanlışlığına bak. Sonuç Allah´a aittir.

Davamı daha çok insana ulaştıracağım diye inancından taviz verme. Başka kesimlere hoş görüneyim diye de eğilip, bükülme. Unutma! İslam kâmil bir dindir. Hakkı savunmak için de, adaleti savunmak için de, zulümlere karşı durmak için de İslam´ın kavramları yeterlidir.

İslam düşmanlarının kavramlarıyla ve sloganlarıyla konuşma. Onların sembollerini kullanma. Onların reklâmlarını yapma. Gençlere onları örnek gösterme. Unutma! Biz, batıla benzememek için saçını, sakalını, bıyığını, giyim ve kuşamını bile onlardan farklı kılan, onlarla aynı gün oruç bile tutmayan bir Peygamberin (s.a.s.) ümmetiyiz. Hak ile batılı birbirine karıştırma. Senin sebep olduğun bir milimlik sapmanın ileride kaç bin kilometrelik bir ihtilafa sebep olabileceğini ve bunun vebalini hiç aklından çıkarma.

Dini değerleri ve sembolleri hafife alma. Alanların da yanında durma. Seninle aynı görüşte olmasalar da farklı görüşteki Müslüman kardeşlerine, ilim adamlarına, Müslüman şahsiyetlere saygısızlık etme. Davanı da muhakkak savun. Ama onları tahkir etme. Etme ki senin ahlakın ve edebin onların üzerlerinde de tesirli olsun. Unutma! Eldeki kumaş bu ve sen bu kumaşla Müslümanların ve ümmetin derdine çare üreteceksin.



Anahtar Kelimeler: Genç Dava Adamlarına

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz