Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?Gelir Vergisi tırtıl gibi kemiriyor?

Memur-Sen Genel Başkanı Gelir Vergisi´nin kamu görevlilerinin maaşlarını yiyen tırtıla dönüştürüldüğünü ifade etti

?Gelir Vergisi tırtıl gibi kemiriyor?

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, finans ve sermaye kesimine destek veren anlayışın kamu görevlilerine Gelir Vergisi üzerinden omuz atmasının kabul edilmeyeceğini belirterek, Gelir Vergisi´nin kamu görevlilerinin maaşlarını yiyen tırtıla dönüştürüldüğünü belirtti

MEMUR Sendikaları Konfederasyonu´´na (Memur-Sen) bağlı Eğitim Bir-Sen, ?Teşkilat Buluşması?nı Adana´da gerçekleştirdi. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen programa, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Burada değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Gelir Vergisi üzerindeki adaletsizliğe vurgu yaptı. Yalçın, finans ve sermaye kesimine destek veren anlayışın kamu görevlilerine Gelir Vergisi üzerinden omuz atmasının kabul edilmeyeceğini belirterek, ?Vergi dairelerinin girişindeki levhalarda ?Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır´ yazıyor. Kamu görevlilerinin bordrolarında ?Bu kamu görevlisinin maaşı, Gelir Vergisi nedeniyle azalmaya tutsaktır´ cümlesinin ilave edilmesi gerekiyor. 2019 yılı Gelir Vergisi tarifesinin yıl içinde ve yıl sonunda üreteceği sonuçlar, sosyal adaletin bozulmasına, vergi adaletinin sümen altına konulduğu algısının gelişmesine, engellenmesi mümkünken gereksiz bir sosyal maliyet zemini ve gündeminin oluşmasına kapı aralandığını teyit edecektir? ifadelerini kullandı.

 

VERGİDE ADALET GÖZETİLMİYOR

?Gelir Vergisi´nde hem matrah oyunu hem de ücretlilerin maaşlarından daha fazla Gelir Vergisi tahsil etme huyu devam etmektedir? diyen Yalçın, sosyal adaletin olmadığına vurgu yaptı. Yalçın devamında şunları söyledi: ?Yüzde 15 ve yüzde 20´lik vergi dilimlerinin matrahlarında, yüzde 27 ve yüzde 35´lik vergi dilimlerinin matrahlarından daha az artış yapılması da, tüm dilimlerdeki matrah artış oranlarının yeniden değerleme oranından daha düşük tutulması da hem vergide adaletin hem de sosyal adaletin gözetilmediğini gösteriyor. Ücretlilerin diğer gelir gruplarına göre farklı matrahla ilişkilendirilmesi noktasında yüzde 27 ve yüzde 35´lik dilimlerde yapılan uygulamanın artık yüzde 15´lik dilimde esaslı bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER