Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Geçiş süreci tamamlanıyor; gündem adaylık

Altılı Masa, Siyasi Etik Yasası ve Seçim Kanunu’yla ilgili çalışmalarını artırdı. İki çalışmanın Ocak ayının sonunda bitmesi bekleniyor.

Geçiş süreci tamamlanıyor; gündem adaylık

Gelecek Partisi ev sahipliğinde gerçekleşecek zirvede, geçiş sürecinin tamamlanması planlanıyor. Görüşmelerin takvimine göre liderlerin, ilk kez cumhurbaşkanlığı adaylık meselesini ele alması bekleniyor.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelen CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Deva Partisi tarafından kurulan Altılı Masa çalışmalarını sürdürüyor. Altılı Masa’nın hukukçu kurmayları, seçim kanunu ve siyasi etik yasasıyla ilgili çalışmalarına başladı. 5 Ocak’ta Gelecek Partisi ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıda geçiş sürecinin tamamlanması bekleniyor.

SEÇİM KANUNU ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Altılı Masa’nın ilk görüşmesinde gündeme gelen Siyasi Etik Yasasıyla ilgili masanın hukukçuları çalışmalarına artırdı. Ocak sonuna doğru Siyasi Etik Yasası’nın tamamlanması beklenirken, AKP ve MHP’nin değiştirdiği Seçim Kanunu’yla ilgili de çalışmalar başladı. Altılı Masa’nın hukukçuları Seçim Kanunu konusunda önceki seçim kanunları ve diğer ülkelerin seçim kanunları üzerinde de çalışmalar yapıyor. İki çalışmanın da ikinci tur görüşmelerinde tamamlanması hedefleniyor.

GÜNDEMDE ADAYLIK MESELESİ VAR

* Gelecek Partisi ev sahipliğinde gerçekleşecek zirve öncesi partiler kendi gündemlerini masaya getirmenin hazırlığını yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik verilen cezanın masaya gelmesi beklenirken, başörtüsüyle ilgili anayasa teklifi ve geçiş sürecinin ele alınması planlanıyor. Söz konusu görüşmeyle geçiş süreciyle ilgili takvim tamamlanırken, İyi Parti ev sahipliğinde gerçekleşecek görüşmede adaylık meselesi ilk kez gündeme alınacak. Ayrıca bazı masa kurmayları, Gelecek Partisi’nde de adaylık meselesinin görüşüleceğini ifade ediyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER