Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Gebze-Halkalı´ seferleri yeni yılda başlıyor

Toplam 43 istasyondan oluşacak ve 76 kilometre uzunluğundaki güzergahta yolculuk süresini 115 dakikaya indirecek Gebze-Halkalı Marmaray Hattı´nın açılışı için geri sayım başladı.

´Gebze-Halkalı´ seferleri yeni yılda başlıyor

 Yeni yılın ilk aylarında açılması planlanan Gebze-Pendik-Ayrılıkçeşme-Sirkeci-Zeytinburnu-Bakırköy-Halkalı güzergahındaki banliyö hattında çalışmalar "tam gaz" devam ediyor. Gebze-Halkalı arasında 3 hat olacak şekilde teşkil edilen demir yolu çalışmaları Anadolu Ajansı (AA) tarafından havadan görüntülendi.

Hattın hizmete açılmasıyla birlikte yolcular, 76 kilometrelik güzergahı 115 dakikada geçebilecek. Üsküdar-Sirkeci arası 4 dakikaya, Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme arası 13,5 dakikaya, Söğütlüçeşme-Yenikapı arası 12 dakikaya, Bostancı-Bakırköy arası 37 dakikaya, Gebze-Halkalı arası 115 dakikaya inecek.

Gebze, Pendik, Maltepe, Bostancı, Söğütlüçeşme, Haydarpaşa, Bakırköy ve Halkalı istasyonlarında yüksek hızlı tren de durabilecek. Yük trenleri ise Pendik´ten Londra´ya kadar kesintisiz demir yolu hattı ile bağlanmış olacak.

Hattın hizmete açılmasıyla tek yönde saatte 75 bin, günlük toplamda ise 1,2 milyon yolcu taşınacak. Ayrıca Boğaz´da hizmet veren mevcut köprülerdeki trafik sıkışıklığına da önemli bir katkı sağlanacak.

"Deneme sürüşleri devam ediyor"

Deneme sürüşlerinin perderpey gerçekleştirildiği ve 1 milyar 394 milyon 460 bin 173 avro maliyeti olan proje hayata geçirilirken, söz konusu güzergahta bulunan sanat yapıları ve tarihi eserlerin korunması noktasında titizlik gösterildi. 

Karabük´te imal edilen yerli rayların da kullanıldığı Gebze-Halkalı Marmaray Hattı´nda kullanılacak 440 aracın 300 tanesi Türkiye´de imal edildi.

Saatte 28 sefer yapılması planlanan hattaki 43 istasyonun 7 tanesinde ana hat trenleri ve yüksek hızlı trenler de duracak.  

Proje hayata geçtiğinde Halkalı istasyonundan Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı metrosuna, Halkalı´dan Yenikapı-Kirazlı-Halkalı hattına, Küçükçekmece´den Yenikapı-İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü diye de adlandırılan Yenikapı-Hacıosman hattına, Ataköy´den İkitelli-Ataköy hattına, Bakırköy´den Bakırköy-İDO-Kirazlı-Başakşehir hattına, Söğütlüçeşme´den Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli´ne ve onun raylı sistemine, Göztepe´den Göztepe-Ümraniye-Ataşehir hattına, Bostancı´dan Bostancı-Dudullu hattına, Pendik´ten Pendik-Sabiha Gökçen hattına, Tuzla´dan Kadıköy-Kartal-Tavşantepe hattına entegre olunacak. 

Banliyö hattı ayrıca Yenikapı´dan Taksim-Hacıosman-Levent metro hattına, Sirkeci´den Bağcılar-Kabataş tramvay hattına, Üsküdar´dan Üsküdar-Sultanbeyli hattına, Ayrılık Çeşmesi´nden Kadıköy-Kartal-Tavşantepe hattına bağlanacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER