Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GAZZE´YE YARDIM CUMASI

İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze´ye uygulanan ablukanın 12. yılında ağırlaşan şartları hafifletmek amacıyla 81 ilde yardım kampanyası başlattı. Fatih Camii´nde düzenlenen ?Gazze´ye Yardım Cuması? programı ile başlatılan kampanyada ilk bağışı Büyük Dönüş Yür

GAZZE´YE YARDIM CUMASI

ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti ilan etmesinin ardından başlayan ?Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü´ sırasında çok sayıda Gazzeli şehit olurken, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Abluka altında direnişi sürdüren Gazze halkı sağlıktan barınmaya, eğitimden gıdaya kadar pek çok temel ihtiyacını karşılayamıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze´ye uygulanan ablukanın 12. yılında ağırlaşan şartları hafifletmek amacıyla 81 ilde yardım kampanyası başlattı. İstanbul´da ise ?Gazze´ye Yardım Cuması? programı Fatih Camii´nde kılınan Cuma namazı sonrasında gerçekleştirildi. Gazze için ilk yardımı Büyük Dönüş Yürüyüşü´nde ayağından ağır yaralanan ve Türkiye´de tedavisi devam eden Meryem Ebu Matar yaptı.

GAZZE´DE 20 SAATTİR ELEKTRİK YOK!

Programda konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Büyük Geri Dönüş Yürüyüşlerinde Gazze halkının yanında olamadıkları için büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını dile getirerek, ?Bugün Türkiye´nin her yerinde bu kitlesel basın açıklamaları yapılıyor. ?Gazze´ye Yardım Cuması´ adını verdiğimiz bu etkinliğimizde Büyük Dönüş Yürüyüşü´nde yaralanan kardeşlerimize yardım toplayacağız inşallah. Onlara diyeceğiz ki ?Sizlerle birlikte şehit olamadık ama sizin için bize düşen görevi de yapmaya çalışıyoruz? dedi.

 

İSTANBUL´UN SAVUNMASI KUDÜS´TEN BAŞLAR

Medya aracılığıyla artık Kudüs´teki olaylara alıştırıldığımızı söyleyen Yıldırım, ?Gazze 12 yıldır ambargo altında. Gazze adeta açık cezaevi konumunda. Gazze´de şu anda 20 saattir elektrik yok. Acil durumda ameliyat olmayı bekleyen birçok hasta elektrik olmadığı için ameliyat yapılamıyor. Doğan çocukların yüzde 40´ı iyi beslenemediği için sakat kalıyor. Dikkat edin Kudüs ve Gazze duyarlılığını düşürüyorlar. Medya ile bizi sayılara alıştırıyorlar. Bütün Müslümanlara sesleniyorum. Çoğumuzun yaşadığı evler saray gibi. Peki, ne kadar yardım gönderiyoruz? İstanbul´un savunması Kudüs´ten, Gazze´den geçer. Burada rahat yaşamak istiyorsanız, yardım etmek mecburiyetindesiniz? şeklinde konuştu.

TÜRKİYE VE FİLİSTİN TEK YUMRUK OLACAK

Büyük Geri Dönüş Yürüyüşleri sırasında yaralanan Meryem Ebu Matar, ?İsrail adında bir devlet yoktur. Biz işgalci İsrail´i tanımıyoruz. Korkak işgalci İsrail askerleri çocuklardan ve kadınlardan dahi korkuyor. Bunu defalarca gördük. İşgalci İsrail ne yaparsa yapsın başaramayacak. Kudüs Filistin´in başkentidir. Filistinlilerin başkentidir. Türkiye ve Filistin tek yumruk olup bu zulme son verecektir? dedi.



Anahtar Kelimeler: GAZZE YARDIM CUMASI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER