Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GAZZELİ HASTALAR İSRAİL´İ PROTESTO ETTİ

Gazzeli hastalar, Gazze´nin dışında tedavi olmalarını engelleyen İsrail´i protesto etmek için Erez sınır kapısı önünde toplandı.

GAZZELİ HASTALAR İSRAİL´İ PROTESTO ETTİ

Ellerinde pankart taşıyan hastalar Gazze dışında tedavi olmalarını engelleyen İsrail´i protesto etti. Filistin Sağlık Bakanlığı desteğiyle eyleme ambulanslarla gelen hastalar, "Gazzeli hastalar için kapıları açın", "Gazze´de ilaç yok" yazan pankartlar da taşıdı. Gazzeli hastalar, tüm dünyaya seslenerek, Gazze´ye uygulanan ablukaya son verilmesini istedi. Eyleme katılan Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, "İsrail´in insanlık dışı ablukası nedeniyle tedavi için Gazze dışına çıkması engellenen hastalardan hayatını kaybedenlerin sayısı artabilir? uyarısında bulundu. Kanser ilaçlarının yüzde 90´ından fazlası tükendiğini belirten Kudra, Gazze´deki hastanelerin kanser hastalarına hizmet veremeyeceğini söyledi. Kudra, uluslararası ve hukuk kuruluşlarından Filistinli hastaları kurtarmasını çağırarak, Gazzeli hastalarının acısını derhal ve koşulsuz sona erdirmesini istedi.

Öte yandan Gazze´deki hastalar, Kudüs, İsrail ve Batı Şeria´daki hastanelerde tedavi görebilmek için İsrail´in kontrolündeki Erez Sınır Kapısı´na yönelmek zorunda kalıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER