Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GAZZE´DEKİ EŞ-ŞATİ MÜLTECİ KAMPI´NDA DENİZ SUYUNU ARITMA TESİSİ AÇILDI

Tesis günlük olarak kamp sakinlerine 25 bin metreküp içme suyu sağlayacak.

GAZZE´DEKİ EŞ-ŞATİ MÜLTECİ KAMPI´NDA DENİZ SUYUNU ARITMA TESİSİ AÇILDI

GAZZE´DEKİ EŞ-ŞATİ MÜLTECİ KAMPI´NDA DENİZ SUYUNU ARITMA TESİSİ AÇILDI

 

Gazze Şeridi´ndeki Selam Yurdu Kalkınma ve Gelişme Derneği, Gazze´deki Eş-Şati Mülteci Kampı´nda Türkiye´den Ribat İnsani Yardım Derneği´nin finansmanıyla kurulan deniz suyunu tatlı suya çevirme tesisinin açılışını yaptı.

Su arıtma tesisinin açılışının yapıldığı Eş-Şati Mülteci Kampı, Gazze Şeridi´ndeki ikinci en büyük mülteci kampı. Gazze Şeridi´nin 1.8 milyon nüfusunun 82 bini Eş-Şati Mülteci Kampı´nda yaşıyor.

Anadolu Ajansı´na konuşan Selam Yurdu Kalkınma ve Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed El-Harazin, deniz suyunun tuzluluğunun arttığı bir dönemde inşa edilen tesisin günlük olarak kamp sakinlerine 25 bin metreküp içme suyu sağlayacağını söyledi.

İçme suyu sıkıntısı yaşanan Gazze Şeridi´nde halk su sıkıntısına çare bulmak için çoğunlukla kuyu açma yoluna başvuruyor. Gazze´deki yeraltı sularının yüzde 96´sının kullanıma uygun olmadığı belirtiliyor.

Gazze´deki Su İdaresi´nin verilerine göre, Gazze Şeridi´ni besleyen sahil bölgesi yeraltı su kaynaklarının yıllık kapasitesi 50-60 milyon metreküp civarındayken Gazze Şeridi´nin yıllık su ihtiyacı ise 200 milyon metreküpe ulaşıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER