Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gazze´de Venezuela lideri Maduro´ya destek gösterisi

Gazze Şeridi´nde, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro´ya destek gösterisi düzenlendi.

Gazze´de Venezuela lideri Maduro´ya destek gösterisi

Gazze Şeridi´nde, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro´ya destek gösterisi düzenlendi.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) tarafından düzenlenen gösteriye onlarca Filistinli katıldı.

Gazze´deki Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) binası önünde bir araya gelen göstericiler, Venezuela ve Filistin bayraklarının yanı sıra ABD´nin Venezuela´nın iç siyasetine müdahale etmesini kınayan dövizler taşıdı.

FDHKC Siyasi Büro Üyesi Talal Ebu Zarife burada yaptığı konuşmada, demokratik yollarla seçilen Venezuela´nın meşru Devlet Başkanı Maduro ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, "Venezuela halkının, vatanına ve geleceğine yönelik saldırganlıklara karşı meydan okuma iradesini selamlıyoruz." dedi.

Venezuela halkının ABD´nin ülkelerine yönelik saldırgan tutumunu boşa çıkaracağını vurgulayan Zarife, "ABD Filistin halkına karşı kullandığı siyasi ve mali baskıyı, özgürleşme ve ilerleme yolunda olan her ülkeye uyguluyor." diye konuştu.

Venezuela´da Ulusal Meclis Başkanı ve muhalefet lideri Juan Guaido, Maduro hükümetini tanımadıklarını belirterek, kendisini geçici başkan ilan etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump da yaptığı açıklamada, Guaido´yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını duyurmuştu. Bunun üzerine bazı ülkeler ABD ile aynı yönde karar alırken, aralarında Türkiye´nin de bulunduğu bazı ülkeler bu karara tepki göstermişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER