Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gazeteci Yazar Kürşat Bumin Vefat Etti

1947 yılında Sivas Yıldızeli´nde doğmuş olan Kürşat Bumin, Ankara Üniversitesi´nin Dil Tarih Coğrafya Fakültesi´nden (DTCF) mezun oldu. 1972 ve 1980 yılları arasında Fransa´da siyaset felsefesine ilişkin çeşitli çalışmalar ve makaleler üretti.

Gazeteci Yazar Kürşat Bumin Vefat Etti

Uzun dönem üniversitede felsefe dersleri vermesinin yanında ayrıca Yeni Şafak Gazetesinde köşe yazarlığı da yapan, sonra ise internet üzerinden yayın yapan Gazete Duvar´da gazetecilik yapan Kürşat Bumin bugün tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Bumin´in cenazesi Perşembe günü öğle namazını müteakiben Bebek Camii´nden İzmir´e uğurlanacak. Burada, Alsancak Hocazade Camiisi´nde düzenlenecek törenden sonra toprağa verilecek.

1947 yılında Sivas´ın Yıldızeli ilçesinde doğan Bumin, 10 yıl Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü´nde öğretim üyeliği görevinde bulundu. Medya eleştirilerini içeren ?MedyaKronik? isimli kitabını öğretim görevlisi olarak bulunduğu Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde verdiği derslerin hazırlıkları ve notlarıyla yazdı.

Tülin Bumin ile evli ve yazarımız Kerem Bumin´in babası olan Kürşat Bumin, çözüm sürecinde kurulan Akil İnsanlar Heyeti´nin Karadeniz Bölgesi çalışmalarına da katılmıştı.

Bumin için perşembe günü İstanbul´da, cuma güne de İzmir´de cenaze töreni düzenlenecek

Kürşat Bumin kimdir?

On yıl boyunca Ege Üniversitesi´nin Felsefe Bölümü´nde ders vermiş olan Kürşat Bumin esas olarak medya eleştirileriyle tanındı. Bilgi Üniversitesi´nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde de ders veren Bumin, 1998 yılında Medyakronik isimli kitabını yazdı. 2000 yılında da Bilgi Üniversitesi´nin desteğiyle Alper Görmüş, Ümit Kıvanç gibi isimlerle birlikte aynı isimli medya eleştiri sitesini kurdu. Derslerinde ve eleştirilerinde en çok üzerinde durduğu konulardan biri TÜSİAD, TOBB, Barolar Birliği gibi üye olmanın zorunlu olduğu kurumların sivil toplum kuruluşu sayılamayacağıydı. Medyakronik sitesi 2002 yılında kapandı.

GEZİ MİZAHINI YAZDI, İŞSİZ KALDI

Kürşat Bumin Medyakronik sitesi kapandıktan sonra medya eleştiri yazılarını Yeni Şafak´ta Alper Görmüş´le birlikte hazırladıkları Kronik Medya sayfasında devam ettirdi. Ayrıca Ali Sirmen ile birlikte SkyTürk kanalında bir televizyon programı sundu. Aynı zamanda Yeni Şafak´ın köşe yazarı olan Kürşat Bumin´in yazılarına Gezi Parkı´nda eylemler devam ettiği sırada yazdığı Gezi´nin mizahı bambaşka başlıklı yazısından sonra son verildi. Kürşat Bumin, köşe yazılarını Diken ve son olarak Gazete Duvar´da devam ettirdi. 2013 yılında ?çözüm süreci?nin bir parçası olarak 63 kişilik akil insanlar topluluğuna girdi. 2014 yılında ise Baskın Oran ve Murat Belge gibi isimlerin ardından akil adamlıktan ayrıldı.

 Kürşat Bumin´in kitapları:

1981 ? Sivil Toplum ve Devlet
1983 ? Batı´da Devlet ve Çocuk
1986 ? Demokrasi Arayışında Kent
1997 ? Okulumuz, Resmi İdeolojimiz ve Politikaya Övgü
1998 ? MedyaKronik
2002 ? Hukuksuzluğun Günlüğü
2002 ? Otoriter Demagoji Farklı Ol, Benim Gibi Ol

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER