Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gavurun Dümen Suyundan Çıkalım

Mahmut Toptaş - 30.10.2017

Dolap çevirenlerin, dolabın suyundan yararlananların lehinde veya aleyhinde faza meşgul olarak biz de farkına varmadan o dolaba su taşıma görevini yapıyoruz.

Bizim asıl işimiz olan Allah´ın kitabını, onun nasıl yaşanacağı konusunda Kur´an-ı Kerim´in örnek gösterdiği Sevgili Peygamberimizin Sünnetini öğrenme, yaşama ve yaşatma işlemini yapmamakla biz, karşı olduğumuz sisteme hizmet etmiş oluruz.

Başımıza çorap örenleri, çuval geçirenleri bizim yeniden tanıtmamıza gerek yok. Adamlar, gavurluklarını aleni yapıyorlar.

 

 

 

Kur´an´ın yasakladığı her şeyi kanun haline getirmişler. Bu ahlaksızlık o kadar masum şekilde sunuluyor ki, gönlünün sevdiği aklının henüz tanışamadığı İslam´a gönül veren bizler, kendi aramızda parçalanmaya başladık.

Çarşıları, daireleri, sokakları, üniversiteleri? İnkâr, hortum, rüşvet, faiz , gasp, hırsızlık, uyuşturucu gibi şeylerle dolduranlara karşı ılımlı, şiddetli, mülayim, katı davranışlı olarak parçalanarak birbirimizle uğraşırken meydanda yine onlar cirit atmaya devam ediyorlar.

Bugünden itibaren bu ülkenin imamıyla, cemaatiyle, sarhoşuyla, dervişiyle, berduşuyla, cahiliyle, alimiyle, eriyle generaliyle, sanatçısıyla, sıvacısıyla her telden adamıyla topluca bizim şu anda bile kanımızı, kalbimizi, tenimizi, canımızı yöneten Allah cellecelalühünkitabını öğrenmeye, öğretmeye, yaşamaya, yalnız onu konuşmaya yönelirsek ABD ´nin de AB´nin de, Rusya´nın da, Çin ´in de dümen suyuna uyarak yol almadığımız gibi çevirdikleri dolaba da su taşımayız.

Bizi birbirimize kırdırıyorlar.

Bir zamanlar Rusları Afganistan´dan atan mücahitlere maddi yardımlar yapmıştık, bir kısım insanlarımız gidip orada çarpışmış şehit veya gazi olmuşlardı.

Ruslar gece Afganistan´ı boşaltırken boşluğu dolduran Amerikan ordusu dedi ki ?bu Mücahitler, Mücahit değil bunlar münafık? dedi biz, hepimiz koro halinde bir gün önce sevdiğimiz insanları inkâr ediverdik.

Bangladeş´te bir gün önce sevilen, sayılan, duası istenen Cemaati İslami´nin önderleri kırk yıl önce sen suç işledin diyerek asılırken yine aynı Müslüman halk istedikleri duaları geri gönderiverdiler ve aleyhinde konuşmaya başladılar.

Mısır´da İhvanın durumu da onlardan farklı değil.

Yemen´de Şiilerle Sünnilerin savaşı var zannederiz.

Önceden bilinen değerli ilim adamlarının isimleri iki tarafa da bildirilerek ilim adamları yok ediliyor.

Şii Husilerin eline Sünni ilim adamları teslim ediliyor, Sünni savaşçıların eline Şii ilim adamları teslim ediliyor.

İkisi de işini çok kirli bir şekilde yaparken kendi neslini helak ediyor.

Bu işlem bittikten sonra Batılılar araya girecekler, bir koalisyon hükümeti kuracaklar Batılı değerlere göre yönetim programını ellerine verecekler.

 

Suriye ´de yıkılan binalardan, fabrikalardan daha zararlıdır yok edilen İslam âlimlerinin yıkılması.

Bu hafta boyu yalnız şu ayetlerin açıklamasını birkaç tane tefsirden okuyarak bu haftanın konusu yapalım.

Dükkânlarda, dairelerde, otobüslerde, trenlerde, uçaklarda, üniversitelerde, kışlada karakolda bu iki ayet tatlandırsın hayatımızı:

?Ey iman edenler, Allah´tan sakınılması gerektiği gibi sakının ve ancak Müslüman olarak can verin.

?Hepiniz topluca Allah´ın ipine (Kur´an´a) sımsıkı sarılın, parçalanmayın. Allah´ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman idiniz de, O kalplerinizi birleştirdi ve O´nun nimetiyle siz kardeş oldunuz. Ve siz ateş çukurunun kenarında idiniz de, O sizi kurtardı. Allah doğru yola gelesiniz diye ayetlerini işte böyle açıklar.? (Al-i Imran Suresi ayet 3/102-103)

 

-Milli Gazete-



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz