Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gasp etti çıkarttı satıyor

Siyonist İsrail, Filistinlilere ait olan doğalgazı pazarlamaya başladı. Şimdiki hedefi ise Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırmak....

Gasp etti çıkarttı satıyor

İsrail, 4 yıllık çalışmanın ardından Mısır ve Ürdün’e doğalgaz vermeye başladığını duyurdu. Şimdiki hedefi ise gasp ettiği gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya satmak. Bunun için Türkiye ile ikinci bir normalleşme süreci arayışına girildi. İsrail ve Türkiye basınına yansıyan haberler ve son olarak İsrail’de yapılması planlanan “1. Türk İhraç Ürünleri” adlı Ticaret Bakanlığı destekli fuar, ikinci normalleşmenin sinyallerini veriyor.

NORMALLEŞMENİN NEDENİ DOĞALGAZ BORU HATTI

İsrail ile kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerin nihayetinde 28 Haziran 2016 tarihinde imzalanan normalleşme anlaşmasıyla Mavi Marmara davası rafa kaldırıldı. Türkiye ile İsrail arasında 2016’da imzalanan normalleşme anlaşmasının en büyük nedeni ise İsrail’in gasp ettiği Müslümanların hakkı olan doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılmak için bir boru hattı projesiydi.

İLK ADIM “1. TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERİ” FUARI MI OLACAK?

nİsrail ile normalleşme aşamalarından ilk temas olacağı tahmin edilen adım ise geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıdı. Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), İsrail’in başkenti Tel Aviv’de “1. Türk İhraç Ürünleri” adı altında fuar düzenleyecek. AKİB’in açıklamasına göre onaylanması durumunda metrekaresi 727 dolar olarak belirlenen fuara katılım bedelinin yüzde 50’sini Ticaret Bakanlığı karşılayacak.

İSRAİL BASININA YANSIYAN NORMALLEŞME HABERLERİ

İsrail’in, Türkiye’ye yönelmesi en bariz şekilde göstergesi henüz Türkiye ile Libya arasındaki anlaşma imzalanmadan kendini göstermiş, normalleşme süreciyle ilgili haberler İsrail basınına yansımıştı. İsrail medyasında Türkiye-İsrail ilişkilerine yönelik, isim verilmeden üst düzey dışişleri yetkililerine dayandırılarak servis edilen, “Türk ve İsrail yetkililerinin boru hattı konusunda işbirliğine hazır olduklarına” dair haberler ortaya çıktı. Sonrasında İsrail medyasında “ilk görüşme talebi Türkiye’den geldi” gibi düzeltmeler yapılsa da, haberin teyidi İsrail Dışişleri’nden doğrulatıldı.

Türkiye, Siyonist İsrail ile yeniden normalleşme sürecine mi giriliyor? “One minute” çıkışı ve Mavi Marmara olayı sonrası İsrail ile her ne kadar ticaret hacmi rekor kırsa da siyasi sahada, kamuoyu önünde küçük pürüzler yaşanmıştı. İsrail ile kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerin nihayetinde 28 Haziran 2016 tarihinde imzalanan normalleşme anlaşmasıyla Mavi Marmara davası rafa kaldırılmış, ikili ilişkiler yeniden hız kazanmıştı.

NORMALLEŞMENİN NEDENİ DOĞALGAZ BORU HATTI

Türkiye ve İsrail arasında 2016’da imzalanan normalleşme anlaşmasının en büyük nedeni ise İsrail’in gasp ettiği Müslümanların hakkı olan doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılmak için bir boru hattı projesiydi. Türkiye ve İsrail enerji bakanlarının ve heyetler arası görüşmelerin ardından boru hattı projesinde prensipte anlaşmaya varıldı. 

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: çıkarttı satıyor

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER