Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Garantörler ABD´nin Golan kararını kınadı

Türkiye, Rusya ve İran, Kazakistan´ın başkenti Nur Sultan´da düzenlenen 12. garantörler toplantısında ortak bildiri yayımladı. Bildiride, "(Garantör ülkeler) ABD yönetiminin işgal altında bulunan Golan Tepeleri´nde İsrail´in işgalini tanıyarak, uluslarara

Garantörler ABD´nin Golan kararını kınadı

TürkiyeRusya ve İranKazakistan´ın başkenti Nur Sultan´da düzenlenen 12. garantörler toplantısında, ABD´nin işgal altındaki Golan Tepeleri üzerindeki İsrail egemenliğini tanıma kararını kınadı. 

Toplantının 2. gününde taraflar nihai bildiri üzerinde uzlaşmak için ikili ve üçlü toplantılar düzenledi. 

Kazakistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhtar Tleuberdi, Türkiye, Rusya, İran, rejim ve muhalefet heyetinin bir araya geldiği ana oturumda kapanış bildirisini okudu.

Bildiride tarafların Suriye´nin toprak bütünlüğü, bağımsızlığı ve egemenliğine bağlılıkları vurgulanarak, bu ilkelere evrensel olarak saygı duyulması gerektiği, kim tarafından, ne tür eylemlerle olduğu fark etmeksizin bu ilkelerin baltalanmaması gerektiğinin altı çizildi.

Ortak bildiride, "Bu bağlamda (Garantör ülkeler) ABD yönetiminin işgal altında bulunan Golan Tepeleri´nde İsrail´in işgalini tanıyarak, uluslararası hukuku, özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) 497 sayılı kararını vahim biçimde ihlal eden ve Ortadoğu´da barış ve güvenliği tehdit eden kararını şiddetle kınadı." ifadesi kullanıldı.

Komşu ülkelerin ulusal güvenliğini hedef alan ayrılıkçı gündemlere karşı ortak duruş sergileneceği ifade edilen bildiride, Suriye´nin kuzeydoğusundaki durumla ilgili istişarelere devam edileceği, bu anlamda bölgedeki güvenlik ve istikrarın ancak Suriye´nin egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı duyularak sağlanabileceği vurgulandı.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER