Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Galip İlhaner: ABDullah Öcalan tükendi

Milat Gazetesi yazarı Galip İlhaner, ?Abdullah Öcalan Tükendi? başlıklı analizinde PKK lideri Öcalan´ın, bundan önceki süreçlerde, bölge ve bölge dışı Kürtlerikasdederek, kendisini İmralı´da ziyarete gelen partili zevat vasıtasıyla ?şu şehir halkına sela

Galip İlhaner: ABDullah Öcalan tükendi

Öcalan 12 Ocak tarihinde kardeşi Mehmet Öcalan ile İmralı´da görüştü.

ABDullah Öcalan ile kardeşi Mehmet Öcalan´ın görüşmesine dair HDP´nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Pervin Buldan: ?Sayın Abdullah Öcalan ile kardeşi Mehmet Öcalan bugün bir görüşme gerçekleştirdi. Sayın Öcalan´ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve bir kaç gün sonra halkımızı daha detaylı bilgilendireceğimizi belirtmek isterim? dedi.

Sezai Temelli ise; 2 yılı aşkın süre sonra kardeşi Mehmet Öcalan´ın ziyaret etmesine izin verilen PKK lideri Abdullah Öcalan´ın siyasi bir mesaj göndermediğini söyledi. Temelli, Öcalan´ın, sağlığının iyi olduğunu belirttiğini ve önümüzdeki seçimlere dönük "başarı dilemekle" yetindiğini açıkladı.

Çözüm sürecinde PKK´nın kendisini dinlemeyeceğini (isteyen) bilen ve ikili oynayan Öcalan, çözüm sürecinin bitmesinde de büyük bir rol üstlenmişti. Verdiği şifreli mesajlarla çözüm sürecinin bitmesine sebep olanların başında gelen Öcalan, aynı zamanda ?darbe mekaniği´ diyerek hem 15 Temmuz darbesinin zemininin hazırlanması için PKK´ya şifreli mesajlar verdi, hem darbeden, önceden haberdar olduğunu da itiraf etmiş oldu.

O günlerin havalı, Kürtlerin lideri narsistliği bugün sönmüş durumda. Sürekli selam yollayan Öcalan artık selam falan göndermiyor. ?Cizreli kadınlara özel selamlarımı söyleyin?, ?Diyarbakır´a özel selamlarımı söyleyin? havalanmaları artık bitmiş durumda. Selam gönderdiği her yerin anasını ağlattı. Artık selam göndereceği bir yer kalmadı. PKK, ondan aldığı selamları ve şifreli mesajları (Kürt çocuklarını kullanarak) hendeklere gömdü. PKK; Sur, Cizre, Şırnak, Nusaybin gibi kentleri yıkarak adeta Suriye´ye çevirdi. Aslında Öcalan ve PKK, Türkiye´nin Suriye gibi bir iç savaş yaşamasını istiyorlardı. Ama Kürtler bu oyuna gelmedi. Öcalan ve PKK´nın en büyük kini, aslında Türkiye Kürtlerinedir. Çünkü bir avuç kandırılmış dışında, Kürtler Öcalan´ın selamını hiç almadı ve bundan sonra da almayacak.

En çok da Rojava (Afrin, Kobane, Cezire)´ya selam gönderiyordu. Suriye Kürtlerinin de anasını ağlattı. Artık ne Kobani´ye ne Rojava´ya selam gönderemiyor. Çünkü selam gönderdiği her yerin anasını ağlattı. Selam gönderdiği her yer yıkıldı ve adeta yerle bir oldu.

Her ikisi de tükendi!

Suriye´de ABDullah Öcalan tükendi, ABD de tükenir mi?

Öcalan ve PKK her emperyalist güçle kullanılma ittifakı kurdular. Geçmişten günümüze bu hiç değişmedi. Kürt çocuklarını hep emperyalist çıkarlar uğruna harcadılar.

Şubat 2013 İmralı görüşmelerinden birinde ?

Başarısızlıkta ben yokum

- Sırrı: Gruptaki arkadaşların da selamı var, bir diyeceğiniz var mı?
- Öcalan: Ben sorumluluk üstlenmem. Süreç başarısız olursa ?Apo öldü´ diyeceksiniz. Ben yokum?.
- Sırrı: Rojava (Suriye´nin Kürt bölgesi) için bir aktarımınız olacak mı?
- Öcalan: Suriye´de Kürtler iki tarafla da görüşsünler, kim haklarını verirse onunla çalışsınlar. ? Kürtler (Suriye´deki Kürtleri kastederek) Barzani´nin emrine giremez. Onun çizgisi farklı. Kürtler mutlaka bir öz savunma gücü oluşturmalı.
- Pervin: Başkanım sizden bir parça almak istiyorum.
***

Öcalan her zamanki gibi başarıyı kendine, başarısızlığı da başkasına yıkar. Ama, Suriye Kürtlerinin bugün düştüğü durumun en büyük sorumlusu olarak artık kendisi bile başarısızlığını gizleyemiyor. Son görüşmesinde (12 Ocak 2019), hiçbir yere selam gönderemedi. Selam gönderdiği her yerin harap olacağını, oradakilerin anasının ağlayacağını artık çok iyi biliyor.

***

PKK Kandil´e çekilmeye zorlanmalı

Türkiye´nin Suriye´deki PKK stratejisi;  PKK´yı tamamen Suriye´den çıkartıp, Kandil´e gönderme üzerine olmalı. PKK´yı tamamen bitirmenin Türkiye´ye bir faydası yok.PKK tamamen (Srilanka Modeli) bitirilmek yerine, marjinalleştirilme yoluna gidilmeli. Türkiye´nin, ABD´nin PKK´ya devlet kurduğu bölgeye (Kobani, Haseke, Kamışlı) müdahalesi, planlanan büyük Kürt isyanına dönüşebilir. Türkiye´nin içini de karıştırmaya sebep olabilir. PKK´nın Suriye´den tamamen çekilmesi için belli bir süre verilmeli ve sivil halkı Türkiye´nin yanına alacak tedbirler alınmalı. Rojava´ya müdahale PKK´ya müdahaledir, Kürtlere değil. Suriye müdahalesi bir Kürt Halk direnişine sebep olmamalı. Planlanan Kürtlerin direnişi ve Türk-Kürt savaşıdır. Bunun için bütün önleyici tedbirler alınmalıdır.

Grozni Tuzağı mı hazırlanıyor?

Türkiye´nin altın oranı (Tek Millet) başlıklı (13 Şubat 2018) makalemizde;

?Büyük tuzak (Büyük Oyun): ABD; Suriye´de, Türkiye´ye, çok sayıda (aynı anda yüzlerce cenaze) askerin kaybedileceği (şehit) büyük bir tuzak kurmuş olabilir. Yüzlerce cenazenin aynı anda geldiği bir ortamda, Türk-Kürt çatışmasına zemin hazırlama planı üzerinden bir tuzak kurulmuş olabilir. Buna göre stratejiler (tedbirler) üretilmelidir.? Demiştik.

Bizi Suriye üzerinden Türk-Kürt Savaşına doğru sürüklemeye çalışıyorlar ama, Türk-Kürt Birliği ile büyüyeceğiz.

***

Haftanın twiti

@Galipilhaner 13 Ocak 2019,

Kürtlerin SON Devleti TÜRKİYE

Türklerin ve Kürtlerin TEK ve SON devleti TÜRKİYE

Bundan sonra yeni bir devlet kurulmayacaktır.

Türkiye küçülmeyecek ve büyüyecektir.

Türkiye´nin sınırları, dünyadaki bütün Türkleri ve Kürtleri tek devlet altında toplamak üzere genişleyecektir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz