Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FUTBOLDA TÜRK TAKIMLARI AVRUPA DEFTERİ KAPATTI

Beşiktaş´ın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih´e elenmesinin ardından Türk takımları, futbolda Avrupa defterini kapattı.

FUTBOLDA TÜRK TAKIMLARI AVRUPA DEFTERİ KAPATTI

Bu sezon Türkiye adına 5 takım Avrupa kupalarına katıldı. Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi´ne doğrudan katılma hakkı elde ederken, Medipol Başakşehir ise UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerini geçemedi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi´nde devam etti.

Atiker Konyaspor da geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası´nı müzesine götürerek Avrupa Ligi´nde doğrudan gruplarda yer aldı. Fenerbahçe ile Galatasaray ise Avrupa Ligi elemelerinde rakiplerine takıldı.

Türk ekipleri, bu sezon Avrupa kupalarında toplam 30 maç yaptı. Türkiye´yi Avrupa´da temsil eden ekipler, bu maçlardan 9 galibiyet alırken, 10 kez mağlup oldu. Türk temsilcilerinin 11 karşılaşması ise beraberlikle sonuçlandı. 

En başarılısı Beşiktaş

Türk takımları arasında en başarılı ekip Beşiktaş oldu.

Siyah-beyazlılar, grup maçlarında 4 galibiyet, 2 beraberlik alırken, toplamda 11 gol attı, kalesinde 5 gol gördü ve 14 puanla son 16 turuna yükseldi.

Beşiktaş bu sonuçların ardından UEFA Şampiyonlar Ligi´nde mücadele eden Türk takımları arasında grup aşamasındaki en başarılı ekip unvanını elde etti.

Siyah-beyazlılar, grubunu yenilgisiz tamamlayan, gruptan lider olarak çıkan, deplasmanlarda 3 galibiyet alan, en çok puan toplayan ve en çok gol atan Türk takımı olarak tarihe geçti.

Son 16 turunda kupanın favorileri arasında gösterilen Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş, 5-0 ve 3-1´lik sonuçların ardından bu sezon Avrupa defterini kapattı. 

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi´nde gruptan çıkamadı

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig´i ikinci sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi´ne 3. ön eleme turundan katılma hakkı elde eden Medipol Başakşehir, elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi´nde devam etti.

Şampiyonlar Ligi´nin 3. ön eleme turunda Club Brugge ile eşleşen turuncu-lacivertli ekip, rakibi ile ilk maçta 3-3 berabere kalırken, İstanbul´daki rövanşı 2-0 kazanarak play-off turuna yükseldi.

Play-off´ta İspanya´nın Sevilla takımı ile karşılaşan Medipol Başakşehir, iç sahada oynadığı maçta rakibine 2-1 yenilirken, deplasmanda 2-2 berabere kaldı ve Şampiyonlar Ligi´nde grup aşamasına kalamayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi´nin yolunu tuttu.

C Grubu´nda Ludogorets, Braga ve Hoffenheim ile eşleşen Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında 2´şer galibiyet, yenilgi ve beraberlik alarak gruplardan çıkamadı. 

Atiker Konyaspor tek galibiyetle Avrupa´ya veda etti

Ziraat Türkiye Kupası´nı kazanarak UEFA Avrupa Ligi´nde doğrudan mücadele etmeye hak kazanan Atiker Konyaspor´un Avrupa macerası 6 maç sürdü.

I Grubu´nda Marsilya, Vitoria Guimaraes ve Salzburg ile mücadele eden yeşil-beyazlılar, 1 galibiyet, 2 yenilgi ve 3 beraberlik alarak 6 puanla grubunu 3. sırada tamamladı ve Avrupa´ya veda etti. 

Fenerbahçe ve Galatasaray şaşırttı

Türk futbolu adına bu sezon en büyük sürpriz Fenerbahçe ve Galatasaray´dan geldi.

UEFA Avrupa Ligi´nde mücadele etmeye hak kazanan iki takım da eleme turlarını geçemedi. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER