Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransız ordusu Suriye´deki kara gücünü inkar edemedi

Suriye´deki Fransız askeri varlığını ve bulundukları noktaları haberleştiren AA, bunu Fransa Genelkurmay Başkanlığına da sordu. Ortadoğu´da bin 100 askeri olduğu yanıtını veren Fransız Genelkurmayı, Suriye´deki kara gücü varlığını inkar edemedi.

Fransız ordusu Suriye´deki kara gücünü inkar edemedi

AA, 30 Mart´taki haberinde Fransız ordusunun Suriye´de 5 noktada faaliyet gösterdiğini tespit etmiş, önceki günkü haberinde ise bu sayının 9´a çıktığını ortaya koymuştu.

Güvenilir yerel kaynaklara göre, 200 civarı Fransız askeri, terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bu noktalarda örgütle işbirliği yapıyor. Ancak Fransa, Suriye´de kara gücü bulundurduğunu kabul etmiyordu.

Fransa Genelkurmay Başkanlığı, AA muhabirinin "Karada askeriniz var mı yoksa sadece havadan mı DEAŞ´la mücadele ediyorsunuz? Sahada askeriniz yoksa YPG/PKK´ya nasıl destek vereceksiniz?" sorularına yazılı yanıt verdi.

Fransız birliklerinin Ortadoğu´da terör örgütü DEAŞ´e karşı uluslararası koalisyon nezdinde operasyon yürüttüğünün belirtildiği açıklamada, "Fransa, 2014´ten bu yana ´Öz Kararlılık´ ve ´Chammal´ operasyonlarında DEAŞ ile mücadele etmek için deniz, kara ve havadan operasyonlar düzenliyor. Ortadoğu´da yaklaşık bin 100 Fransız asker görev yapıyor." denildi.

Açıklamada ayrıca, "ABD´nin kararı, Chammal operasyonunun devamlılığını bu etapta hiçbir şekilde etkilemedi. ´Halifeliğin´ bitmesi DEAŞ´in bittiği anlamına gelmiyor. Bu nedenle Fransa´nın askeri operasyonları devam ediyor." ifadesi kullanıldı.

Uluslararası koalisyon bünyesindeki DEAŞ karşıtı operasyonlar, 19 Eylül 2014´te Irak´ta DEAŞ´a karşı başlatılmış, daha sonra Suriye´deki DEAŞ hedeflerini de içine alacak şekilde genişletilmişti. ABD, 19 Aralık´ta DEAŞ tehdidinin sona ermesi nedeniyle askerlerini çekeceğini duyurmuş, Fransa ise YPG/PKK´ya destek vermeye devam edeceğini açıklamıştı.

Fransız Savunma Bakanlığının internet sitesinde, Chammal operasyonunun hedefi için "bulunduğu topraklarda DEAŞ´e karşı mücadele eden yerel güçlere askeri destek sağlamak" ifadesi kullanılıyor.

Fransız basınında yer alan haberlere göre de Paris yönetimi, Chammal operasyonunu 19 Eylül 2014´te Irak´ta DEAŞ tehdidine karşı özellikle hava saldırılarıyla başlatmış, bir yıl sonra Suriye´deki DEAŞ tehdidini de içine alacak şekilde genişletmişti.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER