Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´FRANSA SURİYE´YE ASKER GÖNDERMEYECEK´

AA´ya konuşan Elysee Sarayı yetkilisi, "Fransa Suriye´ye asker göndermeyecek ve bu ülkede yeni bir operasyon düzenlemeyi planlamıyor." dedi.

´FRANSA SURİYE´YE ASKER GÖNDERMEYECEK´

 Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee yetkilisi, Suriye´ye asker gönderileceği iddialarını yalanlayarak, Fransa´nın Suriye´ye asker göndermeyeceğini ve bu ülkede yeni bir askeri operasyon düzenlemeyi planlamadığını açıkladı. 

  • Erdoğan´dan Macron´a: Haddini ve boyunu aşan beyan
  • ´Fransa´nın desteği terör örgütleriyle açıkça dayanışmadır´
  • Fransız basınından ´Suriye´ye asker gönderilecek´ iddiası
  • Fransa´dan ´Türkiye´ ve ´Suriye´ açıklaması
  • ´Dost ve müttefik ülkeler terör karşısında net tavır sergilemeli´

Elysee Sarayı yetkilisi, Cumhurbaşkanı Emanuel Macron´un terör örgütü PYD/PKK´nın paravan kuruluşu SDG´den (Suriye Demokratik Güçleri) bir heyetle görüşmesi sonrası Fransız basınında çıkan iddialar ile ilgili AA´ya konuştu.

Fransız basınında çok sayıda haber çıktığını ve farklı bilgiler paylaşıldığını ifade eden yetkili, "Bu konuda Fransa´nın pozisyonu değişmedi. Fransa Suriye´ye asker göndermeyecek ve bu ülkede yeni bir operasyon düzenlemeyi planlamıyor. Biz DEAŞ ile mücadelede uluslararası koalisyonun çizgisini takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Fransız basını, Macron ile görüşen SDG heyetinin ağzından, "Macron´un Fransa´nın Suriye´ye asker göndereceği" iddiasına yer vermişti.

Bu açıklamaları internet sayfalarında son dakika gelişmesi olarak ve Fransa´nın resmi açıklaması şeklinde yayınlayan çok sayıda gazete ve dergi, daha sonra Elysee Sarayı´ndan yapılan yazılı açıklama ile haber metinlerinde değişikliğe gitmek zorunda kalmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER