Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Finans, silahtan daha etkili

Kredi kuruluşlarının ABD´den bağımsız hareket etmediğini ifade eden Türk-Alman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Enes Bayraklı, ?Finansal olarak çekilen operasyonlar silahlı operasyonlardan çok daha etkili. Dış

Finans, silahtan daha etkili

Türkiye yerel seçimler dolayısıyla Pazar günü sandık başına gidecek. Bir yanda AK Parti-MHP´nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, diğer yanda da CHP-İyi Parti ve Saadet Partisi´nden oluşan Millet İttifakı´nın adayları seçim meydanlarına çıkıp vaatlerini anlattı. Millet İttifakı HDP ile işbirliğini reddetse de listelerinde yer alan PKK bağlantılı isimler, HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli´nin CHP´ye hitaben ?HDP olmadan belediyeleri yönetemezsiniz? sözleri ve Millet İttifakı´nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki suçlamalar seçim öncesi en çok tartışılan konular arasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın sık sık dile getirdiği beka vurgusu ve Trump´ın Golan Tepeleri açıklamasıyla Ortadoğu´da yaşanan sıcak gelişmeler de gündemdeki ana başlıklar. 31 Mart Yerel Seçimleri çerçevesinde gündemi Türk-Alman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Enes Bayraklı´yla konuştuk.

İki farklı ittifakla seçime gidiyoruz. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı´nı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bir tarafta iki partiden oluşan somut bir Cumhur İttifakı var; neyi vaat ettiklerini biliyoruz ve gizli bir ajandaları yok. Fakat Millet İttifakı´nın görünmeyen kısmı çok büyük. Biz sadece buz dağının görünen yüzünü biliyoruz. Bu ittifak, seçim kampanyasında apolitik bir tavır takınarak soyut kavramlarla takiyye siyaseti yapıyor ve buzdağının altında kalan kısmını saklıyor.

Yazının devamını okumak için...



Anahtar Kelimeler: Finans silahtan daha etkili

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER