Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FİLİSTİNLİLERE AİT KUTSAL MEKANLARA İKİ AYDA 184 İHLAL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Siyonist işgalciler Filistin halkının kutsal değerlerine yönelik ihlallerini sürdürüyor.

FİLİSTİNLİLERE AİT KUTSAL MEKANLARA İKİ AYDA 184 İHLAL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

FİLİSTİNLİLERE AİT KUTSAL MEKANLARA İKİ AYDA 184 İHLAL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Ramallah´taki Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı´nın yayınladığı verilere göre, Batı Yaka ve Kudüs´te son iki ay içerisinde Filistinlilere ait kutsal mekanlara yönelik 184 ihlal gerçekleştirildi.

Bakanlık, bugün (5 Temmuz Pazar) konuyla ilgili yayınladığı raporda, Mescid-i Aksa´nın Mayıs ve Haziran aylarından 80´den fazla ihlale maruz kaldığını açıkladı.

Raporda, El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii´nin de son iki ayda en az 97 kez ihlale maruz kaldığı, bu ihlallerin ezanın yasaklanması ve camiye giden El-Yusufiyye Kapısı´nın kapatılması şeklinde gerçekleştiği ifade edildi.

Bu arada, Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Yusuf Idiys, işgalcilerin Mescid-i Aksa ile ilgili gerek siyasi düzeydeki açıklamalarının ve gerekse pratikteki uygulamalarının ciddi bir karşı tavrı gerektirdiğini söyledi.

Bakan Idiys, işgal yönetiminin son yıllarda bakım, onarım ve geliştirme adı altında Kudüs´te Yahudileştirme projelerini hayata geçirdiğine ve kentin İslami çehresini değiştirmeye çalıştığına dikkat çekti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER