Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

FİLİSTİNLİ GENÇLERİ "UTANÇ DUVARI" DURDURAMADI

Ramazan ayının ilk Cuma namazını kılmak için onbinlerce Filistinli Mescid-i Aksa´ya akın etti. İsrail tarafından Kudüs´e girmelerine izin verilmeyen gençler, ayrım duvarını aşıp Mescid-i Aksa´ya geçmek için farklı yollar denedi.

FİLİSTİNLİ GENÇLERİ

FİLİSTİNLİ GENÇLERİ "UTANÇ DUVARI" DURDURAMADI

 

Ramazan ayının ilk Cuma namazını kılmak için onbinlerce Filistinli Mescid-i Aksa´ya akın etti. İsrail tarafından Kudüs´e girmelerine izin verilmeyen gençler, ayrım duvarını aşıp Mescid-i Aksa´ya geçmek için farklı yollar denedi. Duvara iple tırmanarak Kudüs´e geçebilen Filistinli gençler, Aksa´da namaz kılmak için engel tanımadı, ayrım duvarını aştı.

 

İsrail´in, 40 yaş üstündeki Batı Şerialılara Ramazan ayı boyunca cuma günleri Kudüs´e giriş izni verileceğini duyurmasının ardından, Mescid-i Aksa´ya giden yollar üzerinde izdiham oluştu.

Aksa´da büyük coşku

Sabahın erken saatlerinde askeri kontrol noktalarını geçerek Kudüs´e gelen Filistinliler, Aksa´nın yakınlarında da İsrail engeliyle karşılaştı. Kudüs´ün Eski Şehir bölgesinin yakınlarındaki yolları trafiğe kapatan İsrail askerleri, otobüsler dışında hiçbir aracın geçişine izin vermedi. Aksa´ya yürüyerek ulaşabilen on binlerce Filistinli, Ramazan ayının ilk haftasında Aksa´nın avlusunu hınca hınç doldurdu.

Mescid-i Aksa´da Hüsniye Amel (68), "Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Nablus´tan yola çıktım. İsrail askeri kontrol noktalarından geçerek de olsa Mescid-i Aksa´ya ulaşabildim elhamdulillah. Burada olduğum için çok mutluyum. Burası bizim mescidimiz ve ondan vazgeçmeyeceğiz. Çocuklarım ise 40 yaşın altında oldukları için maalesef gelemediler" dedi.

Batı Şeria ve Gazze´de yaşadıkları için İsrail tarafından Kudüs´e geçişlerine izin verilmeyen Filistinlier, Aksa ve Kubbetu´s Sahra önünde hatıra fotoğrafları çektirdiler. Filistin Kızılayı´nın görevlendirdiği bazı Filistinliler, kalabalığın üzerine fıskiyelerle su serperek sıcağın etkisini azaltmaya çalıştı.

Namazın ardından Aksa´nın kapılarında iki saatten fazla izdiham yaşanırken, şehrin dar sokaklarında kalabalık ve sıcaktan dolayı bazı Filistinliler fenalık geçirdi.

Gençler "ayrım duvarını" aşmaya çalışıyor

Öte yandan Kudüs´e girmelerine izin verilmeyen gençler, ayrım duvarını aşıp Mescid-i Aksa´ya geçmek için farklı yollar denedi. Duvara iple tırmanarak Kudüs´e geçebilen Filistinli gençler, Aksa´ya ulaşabildi.

İsrail içerisindeki Filistinlilerin kurduğu "1948 Toprakları İslami Hareketi" tarafından, 10 Haziran´da yapılan açıklamada, ramazan ayında Mescid-i Aksa´ya akın edilmesi çağrısında bulunulmuştu.

Aksa´da Ramazan´ın ilk Cuma´sı

Filistinlilerin Mescid-i Aksa´ya akın etmeleri çağrısı üzerine İsrail polisinin, Doğu Kudüs´te ramazan ayı boyunca cuma günleri güvenlik önlemlerini artıracağı, Mescid-i Aksa´ya girişlerde 40 yaşın altındaki erkeklere izin verilmeyeceği ancak kadınlar için yaş sınırlaması getirilmediği belirtilmişti.



Anahtar Kelimeler:

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER