Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Filistinli Aktivist, Mısır ve Ürdün´ün Yüzyılın Anlaşmalarıyla İlgili Endişelerini Değerlendirdi

Filistin Direniş Güçleri İttifakı Sekreteri, Mısır ve Ürdün´ün Yüzyılın Anlaşması hakkındaki endişe nedenleri ve Trump´ın Filistin için planının önündeki en önemli engelleri Tasnim için değerlendirdi.

Filistinli Aktivist, Mısır ve Ürdün´ün Yüzyılın Anlaşmalarıyla İlgili Endişelerini Değerlendirdi

Filistin Direniş Grupları İttifakı Sekreteri Halid Abdulmecid, Tesnim´e yaptığı açıklamada; "Mısır ve Ürdün´ün Yüzyılın Anlaşması´ndan endişeleri, bu ülkelerin ABD ve İsrail´in kendilerinden istediği girişimleri açık şekilde gündeme getiremediklerinden kaynaklanıyor. Bu hükümetlerden Filistin veya kendi ülkeleriyle ilgili bazı meseleler konusunda taviz vermeleri istenmiştir. Bu nedenle onlar kendi milletleri ve Filistin milletinin tepkisinden endişeliler." diye konuştu.

Ürdün´ün "Alternatif Vatan" ve Siyonist rejimin Batı Yakalı çok sayıda insanı Ürdün´e tehcir etmesinden endişeli olduğunu söyleyen Filistinli aktivist, Mısır´ın da Yüzyılın Anlaşması´nın başlaması ve Filistin meselesinin Gazze´de küçük bir devlet ve Batı Şeria´da Ürdün´e bağlı zayıf bir rejimin kurulması çerçevesinde son bulması için Sina´nın bir parçası koparılarak Gazze´ye bağlanmasından dolayı kaygı duyduğunu vurguladı.

Abdulmecid sözlerinin devamında; Riyad´da Arap ve İslam ülkelerinden 50 liderin katılımıyla Trump´ın karşısında Yüzyılın Anlaşması´nın görücüye çıkarılması, Trump´ın damadı ve danışmanı Kushner ve Amerikan heyetinin sıklıkla bölgeye gelmesi ve perde arkasında Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Ürdün güvenlik yetkilileri arasında konuşulan şeyler, Avrupa ve Batılı ülkelerin Yüzyılın Anlaşması´nın başlaması için yaptıkları girişimlerin başından geldiğini kaydetti.

Filistinli aktivist ayrıca, Yüzyılın Anlaşması önündeki en önemli engellerin Filistin´in pozisyonu ve Filistin´in Yüzyılın Anlaşması´na muhalefeti ve birçok bölgede elde edilen kazanımlar ve Suriye Arap Ordusu´nun Şam´ın güneyinde ve diğer bölgelerdeki zaferleri olduğunu vurguladı.

Filistinli aktivist, Geri Dönüş Yürüyüşü ve Filistin´de direnişin rolünün güçlenmesinin Yüzyılın Anlaşması önündeki diğer engellerden sayıldığını sözlerine ekledi.

 
 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER